Суспільство (відео)

Дороги, платіжки та надзвичайні ситуації: Олександр Мисник підбив підсумки минулого року (Відео)

Три найактуальніші проблемні напрями розглядали сьогодні на колегії Чернігівської обласної адміністрації. Перший – це усунення надзвичайних ситуацій, у яких щорічно гинуть понад двісті наших співгромадян. Найяскравішим прикладом біди, дякувати Богу, що лише зі значними матеріальними втратами, стала Ічня.

«Найбільш резонансною надзвичайною ситуацією була пожежа та вибухи боєприпасів біля смт Дружба Ічнянського району», — говорить Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА.

«Було евакуйовано понад 12 із половиною тисяч людей. Особливу увагу було приділено вивезенню людей з інвалідністю і людей похилого віку», — додає Сергій Болдирев, директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

«Найбільш загрозливим фактором стало забруднення вибухонебезпечними предметами загальною площею майже 80 тисяч гектарів», — говорить Роман Гордовий, начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мисник зізнався, який продукт йому замовляє дружина

Пріоритетами в цивільному захисті населення було названо покращення інфраструктури, якісне фінансово-технічне забезпечення, що дасть змогу вчасно реагувати на проблеми або запобігати їм. Окремо Олександр Мисник зупинився на необхідності навчання населення, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Наступна тема – це розрахунки за енергоносії. Позитивна динаміка лише в бюджетній сфері.

«Хочу відзначити позитивну тенденцію в розрахунках бюджетних організацій і організацій теплокомуненергетики», — зазначає Алла Ярова, голова правління ПАТ «Чернігівгаз».

Значна заборгованість – понад півмільярда – переважно від населення. На тлі цього Олександр Мисник порушує питання нарахування коефіцієнтів «Чернігівгазом» додатково на спожиті кубометри.

«Повинна бути чітка позиція – чи населення повинно оплачувати чи повинно платити тільки за спожитий газ», — говорить Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА.

У відповідь газовики не дають чіткої відповіді. Мовляв, крапку в протиріччях мають ставити суди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Список «люстрованих листонош»: Мисник зустрівся зі Смілянським

Далі голова ОДА дає вказівку забезпечити можливість передачі показів за електроенергію в сільській місцевості.

«Із села як до вас дотелефонуватись? Якщо в бабусі в селі стаціонарного телефону немає, а в мобільний дочка чи син номер на одну кнопку завели, щоб тільки його набирали», — зазначає Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА.

Наступна тема – якість ремонту доріг – викликає у керівників громад шквал емоцій і обурення. Підрядники робіт нарікають на брак техніки.

«Ви вважаєте, «Облавтодор» – це така махина велика. Останні десять років ми не отримали жодної одиниці техніки», — говорить Віталій Кошовий, директор ДП «Чернігівський облавтодор».

«Я думаю, що ми розберемось з управлінням капітального будівництва. А щодо якості я теж маю питання, і зараз відповідні органи займаються тим, як була забезпечена якість робіт», — наголошує Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА.

Загалом як пріоритет ефективного дорогоутримання було вирішено збільшувати кількість ремонтних субпідрядів для територіальних  громад області.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button