Суспільство (відео)

Проїзні для «Мунварти», ремонт доріг і «золоті» камери: в Чернігові засідав виконком (Відео)

Відбулося чергове засідання виконкому Чернігівської міської ради. Роботу виконком розпочав із затвердження Програми економічно-соціального розвитку міста на 2018 рік, у якій основними напрямами роботи стануть ремонти доріг і пішохідних зон, а в транспортній сфері – закупівля 40 тролейбусів.

Школу № 5 очікує енергоефективна реновація. Житлово-комунальні послуги також покращать і стимулюватимуть створення ОСББ, щоправда, відтепер від мешканців вимагатимуть 30 % компенсації ремонтних робіт, а не 20 % як раніше.

«Виділення коштів із міського бюджету на проведення капітального ремонту, житлового фонду ОСББ і ЖБК у 2018 році проводити на умовах співфінансування у розрахунку 70 відсотків від загальної вартості – це кошти міського бюджету і 30 відсотків – це власні кошти ОСББ та ЖБК», — розповідає заступник начальника управління ЖКГ Євгеній Дейнеко.

Також дозволили проїзд у тролейбусах для окремих категорій працівників.

«У зв’язку з необхідністю виконання службових обов’язків персоналу лікувально-профілактичних закладів, співробітникам центрів соціальної допомоги, працівникам структурних підрозділів і комунальних підприємств міської ради необхідно оперативно пересуватись містом. З огляду на те, що вищезазначені категорії не користуються правом безкоштовного проїзду в громадському транспорті міста, від їх організацій щорічно надходять звернення до міської ради з проханням надати право проїзду в електротранспорті за кошти бюджету», — зазначає начальник управління транспорту та зв’язку Юрій Горбань.

Безкоштовно кататися в чернігівських «рогатиках» дозволили також 15 працівникам «Муніципальної варти».

Незважаючи на критику активістів, на проект «Безпечне місто» все ж таки виділили понад 42 мільйони гривень. Проект повинні реалізувати за 3 роки.

«Ця програма дуже затратна, водночас, наприклад, на міській раді висять 4 камери, але це не завадило вандалам там намалювати», — наголошує активіст Олександр Тарнавський.

На що міський голова відповів, що в них інша інформація. А відеокамери допомагають у розкриті автовикрадень.

«Ми робимо цю програму в тісній взаємодії з поліцією, де зведені всі аналогічні комплекси з Прилук і Ніжина. Працюють вони на єдиному сервері, і поліція зазначає, що цей комплекс працює дійсно ефективно», — говорить чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. — Коли є автовикрадення, як правило, є й машина супроводу. І це все програми дають можливість відстежувати».

Понад 49 мільйонів витратять на екологію міста, 6,5 із них підуть на річку Стрижень. На решту коштів збудують очисні споруди зливової каналізації. А в мікрорайоні Масани реконструюють фільтраційні канали на полігоні твердих побутових відходів і перевірять рівень забруднення підземних та поверхневих вод.

Затвердили і рекордний бюджет міста на наступний рік: через фінансову децентралізацію його дохідна частина налічуватиме більше трьох мільярдів гривень. А це майже на 1 мільярд більше, ніж у 2017-му.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button