Суспільство (відео)

Феєричне свято у Сосниці з нагоди 122-річчя Довженка (Відео)

Народні артисти України, голова Національної спілки кінематографістів, директори знімальних груп… Це не фестиваль кіномистецтва, це – святкування Дня селища Сосниця та 122-ї річниці народження відомого кінематографа і письменника Олександра Довженка. Сьогодні плеяда творчих людей привезла до Сосниці свій прем’єрний документальний фільм про великого Митця під назвою «Загальний зшиток»

«Я ніколи не був на Батьківщині в Довженка, це по-перше. І коли мені запропонували, я охоче погодився, тим паче, що це збігається з документальним фільмом про Олександра Петровича. Я в цьому фільмі голосом Олександра Петровича говорю, тому мені самому цікаво глянути, що воно там вийшло», — народний артист України Олексій Вертинський.

«Ми привезли фільм, який називається «Загальний зшиток». Робоча назва його була «Довженкова війна», — кінокритик, голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач.

Справжній фестиваль із колоритним ярмарком, народними гуляннями, святковим концертом, смаженим кабанчиком на вертелі, яскравими українськими вишиванками, влаштували сосничани та гості селища, показавши приклад справжньої вічної народної любові до постаті Олександра Довженка.

Край зачарованої Десни зі святом привітали присутні на заході депутати районних і обласних рад, представники політичної партії «Наш Край».

«Я радий вітати вас на чарівній землі Сосниччини, на батьківщині видатного митця Олександра Довженка. Сьогодні 122-га річниця від Дня його народження», — заступник голови Сосницької районної ради Геннадій Смаглюк.

«Мені приємно сьогодні перебувати в Сосницькому районі, в Сосниці, на їхньому святі. Сюди прибув спеціально, бо я українець, мені притаманні українські традиції, і хотілось самому подивитись, як святкують наші сусіди сосни чани», — голова Бахмацької районної ради Віталій Кочерга.

Також свої вітання землякам-чернігівцям передав народний депутат України Валерій Давиденко. Передавши жителям селища-іменинника справжнього смачного українського подарунка та побажавши сосничанам завжди залишатись взірцем працьовитості і запалу.

«Хочу привітати жителів селища Сосниця зі святом. З Днем селища. Побажати мешканцям довголіття, миру, благополуччя, міцного здоров’я і щоб всі побажання складалися, і щоб їхнє селище процвітало», — депутат чернігівської обласної ради Ольга Чередник.

Таке розмаїття творчості важко побачити навіть на всеукраїнських святах. Недарма цей зелений край дав світу такого знаменного митця, як Олександр Довженко.

Ще статті по темі

Back to top button