Суспільство (відео)

Фотоквест зимовим Валом для юних чернігівців (Відео)

1300 років історії нашого міста закарбовані не лише в наукових текстах. Шлях творення Чернігова ми можемо бачити на кожній вулиці нашого міста. Утім, одним із найцінніших експонатів заведено вважати Вал, тут є одразу декілька визначних пам’яток.

Аби познайомити з історичною перлиною Чернігова його наймолодших жителів, працівники Туристично-інформаційного центру організували фотоквест.

«У нас є чим хизуватися. Ці 1300 років формування міста. Дуже хочеться, аби діти знаходили місце для розваг у Чернігові та розуміли, що наше місто можна вивчати та відкривати його для себе по-новому», — заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Подібні квести для нашого міста – не новинка. Утім, раніше під час їх проведення орієнтувалися на школярів. Таким чином допомагаючи учням підготуватись до зовнішнього незалежного оцінювання. Цього ж разу розробили маршрут для дітлахів.

«Для малечі ми його спростили. Адже хочеться, аби вони впізнавали і вгадували наші пам’ятки з першого погляду», — заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Основною метою цього квесту організатори визначають знайомство наймолодших містян з історичною красою славетного Чернігова. Не випадково обрали й форму, адже, за словами пані Катерини, фотографія – хороший спосіб взаємодіяти з дітлахами.

«З дітьми дуже просто і легко прокомунікувати через фотографію. Наскільки легко наші діти вміють пізнавати культурні пам’ятки? Наскільки легко вони можуть сформуватися в команду і разом побігти задля того, аби за невеличким фрагментом фотографії знайти об’єкт, відфотографувати все й отримати подарунки», — заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Озброївшись гарним настроєм і командним духом, учасники вирушили в захопливу та повчальну подорож чернігівським Валом.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button