Суспільство (відео)

Герої не вмирають: на Чернігівщині відкрили пам’ятник загиблим в АТО бійцям (Відео)

З нагоди Дня захисника України сьогодні у Козельці відбулося відкриття пам’ятника загиблим в АТО героям. З Козелеччини на Донбасі загинуло 25 чоловік. Вшанувати пам’ять прийшло близько 1000 земляків. Пам’ятник будували місцеві атовці на кошти небайдужих спонсорів.

Ідея збудувати пам’ятник козелецьким героям виникла у місцевих жителів ще на День Незалежності. Звідтоді і почали реалізовувати надумане.

«Війна показала хто є хто. Вона показала ціну нашої душі – дрібноту чи велич. Хлопці показали своє силу. Вони йшли з голими автоматами на «Гради». Історія будується з цих пам’ятників», — одна з ініціаторів створення пам’ятника Ірина Санченко.

Пам’ять про сіверських героїв, які ціною власного життя зупинили агресора на сході України, важлива не лише для майбутніх поколінь, а і для родин бійців. Олена Музика у свої молоді роки залишилася без чоловіка – він загинув на війні.

«Дивлячись на всі події і ставлення до нас я не розумію за що загинув мій чоловік. Мій чоловік Музика Роман він пішов за свою сім’ю і свою Україну. Він мав чуйне серце і все це любив. У нас залишилися спогади, пам’ять і гордість», — дружина загиблого в АТО бійця Олена Музика.

Пам’ятник захисникам споруджували усі разом – хтось допоміг фінансово, хтось технічно, а бойові побратими загиблих героїв власноруч його збудували та облаштували територію поряд.

«Була створена робоча група для створення пам’ятника за ескізом художника нашого Любенка Григорія. Це все було б неможливим без відданої праці людей, які нам допомагали весь час. Це все створено завдяки фінансової підтримки небайдужих людей», — учасник бойових дій в АТО Матюшко Олександр.

Загиблих на війні козельчан вшанували хвилиною мовчання.

Завершить відео фрагментами пам’ятника і небом з куполами.

Ще статті по темі

Back to top button