Суспільство (відео)

Про підготовку до опалювального сезону та баталії довкола Чернігівської ТЕЦ (Відео)

Перерозподілити 40 мільйонів гривень на потреби комунального підприємства «Теплокомуненерго» – таке рішення ухвалили під час чергового засідання виконкому Чернігівської міської ради.

Нагадаємо, 24 листопада 2022 року під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міськради було затверджено проєкт програми забезпечення діяльності комунального підприємства «Теплокомуненерго» Чернігівської міської ради на 2022-2023 роки. Згідно з проєктом, на реалізацію програми новостворене підприємство має залучити понад 93,5 мільйона гривень

«Я нагадаю, що коли ми приймали бюджет на 2023 рік, там була сума 90 мільйонів на «Теплокомуненерго». Хочу, щоб зараз було всім зрозуміло, що ми не додаємо кошти, ми забрали протягом року з цих 90 мільйонів 74-75 мільйонів, забрали на інші, більш пріоритетні в той час статті. І забравши 75 мільйонів, ми зараз додаємо 40. Тобто сумарно в нас у напрямі «Теплокомуненерго» десь 55-56 мільйонів гривень. Я вважаю, що нам цього вистачить», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Такі витрати на фінансування комунального підприємства пов’язані з тим, що новий опалювальний сезон Чернігівська ТЕЦ пройде під керівництвом «Теплокомуненерго». Нагадаємо, що з 2000 року Чернігівська ТЕЦ перебуває в оренді ТОВ «ФІРМА «ТЕХНОВА». Її договір оренди закінчується 20 серпня 2023 року. 

«21 серпня ми повертаємо в управління громадою комунальне підприємство «Теплокомуненерго» – Чернігівську ТЕЦ. Щоб не було ні в кого спекуляцій з цього приводу – Чернігівська ТЕЦ цей опалювальний сезон пройде з «Теплокомуненерго», комунальним підприємством Чернігівської міської ради. Далі будемо дивитись після завершення опалювального сезону», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

За словами Олександра Ломако, наразі Чернігівська ТЕЦ під керівництвом «ТЕХНОВИ» проходить планову підготовку до початку нового опалювального сезону.

Насправді ж ситуація з його підготовкою в Чернігові і, зокрема, довкола теплоелектроцентралі непроста. Про це ми докладніше розкажемо в наших наступних сюжетах.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button