Суспільство (відео)

Готовий віддати все заради перемоги: історія чернігівського волонтера (Відео)

«Ми намагалися робите те, що повинен робити кожен українець», — Сергій Петрикей – керівник спортивного клубу в Чернігові.

Сергій Петрикей – власник спортивного клубу. До війни він вкладав усього себе у своє дітище, забезпечуючи своїх вихованців найкращим. Та коли в країні почалася війна, ухвалив доленосне рішення – стати волонтером, і почав роздавати на потреби армії та населення все, що мав у своєму клубі.

«Перше, що було, – мати. Вони були потрібні для бомбосховищ, хлопцям в окопи. Вони водонепроникні, теплі, тому ми їх роздали. У нас тут була гума для тренувань, ми її порізали всю на джгути. Все, що тут було. Навіть пляшки пластикові збирали. Так і почали свою волонтерську роботу», — Сергій Петрикей – керівник спортивного клубу в Чернігові.

Навколо себе ще за мирного життя чоловік зібрав найкращих людей, які в таких складних умовах без зайвих запитань відгукувалися на всі його запити.

«Згрупувалися всі. У нас є групи у вайбері, ми одразу писали. Від шкарпеток до коштів збирали, це все так було активно. Навіть зараз ми збираємо кошти на один із підрозділів, де є наші вихованці. Є наші чемпіони світу. Вони готуються їхати на схід. Ми за добу зібрали майже 50 тисяч спільними зусиллями», — Сергій Петрикей – керівник спортивного клубу в Чернігові.

Зараз клуб поступово оговтується від подій блокади і починає свою роботу. Звісно, складно розпочати повноцінні заняття, зважаючи на те, що чимало обладнання віддали на потреби захисників і жителів міста. Та Сергій упевнений, що зовсім скоро найнеобхідніше повернеться до нього.

«Я завжди говорив: роби добро – і воно повернеться. Я написав лише один пост із проханням, якщо в когось є – надайте хоч 1 мат для тренувань. За два-три дні нам зібрали повністю все татамі. Ми, напевне, сьогодні вже будемо його збирати. Якщо ти робиш добрі справи – вони повертаються. Ми допомагаємо і нам допомагають», — Сергій Петрикей – керівник спортивного клубу в Чернігові.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button