Суспільство (відео)

Грип наступає: в цей сезон ГРВІ коронавірус буде не єдиною проблемою чернігівців (Відео)

Не ковідом єдиним. Сезон вірусних атак на здоров’я чернігівців набирає обертів. За словами медиків, через карантинні заходи решта вірусів притихла, але невдовзі вони можуть «розправити крила». Це стосується і грипу.

«Поки що про епідемію грипу не йдеться, але найближчим часом вона буде. Тому треба проводити профілактику цього захворювання. Це можуть бути різні варіанти – миття рук, носіння масок»,- Марина Єрецька, лікар-пульмонолог сімейної клініки «Тесла».

Панацея від грипу та решти збудників ГРВІ – єдина і незмінна. Це здоровий спосіб життя із відповідним харчуванням, водним балансом, активністю та повноцінним сном. Також до цього списку можна додати вакцинацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відсторонили від роботи лікарів

«Ми можемо проводити вакцинацію. Наразі від грипу в Україні зареєстровано три препарати. «Джісі Флю», «Інфлувак», «Ваксігрип». Усі вони чотирьохвалентні. В нас очікується два типи грипу А і два типи грипу Б. До А належать «Вікторія» і «Камбоджа», а до Б – «Вашингтон» і «Пхукет»,- Марина Єрецька, лікар-пульмонолог сімейної клініки «Тесла».

За словами медиків, більше слід остерігатися грипу типу Б. Через ускладнення які він викликає.

«Найбільше ми боїмося ускладнень грипу. Тому що це може бути тяжке запалення легень. І люди, в яких уже наявні хронічні захворювання, вони тяжче переносять це захворювання. Це може бути навіть потрапляння до реанімації»,- Марина Єрецька, лікар-пульмонолог сімейної клініки «Тесла».

Загалом до груп ризику, що потребують вакцинації від грипу, належать діти до 5 років, люди, професії яких передбачають багато контактів, і люди старші 65 років або ті, які мають хронічні захворювання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button