Суспільство (відео)

Хаб в укритті: у Чернігові відкрився новий жіночий простір (Відео)

За словами директора Чернігівського обласного художнього музею Юрія Ткача, створення подібного простору на базі музею було заплановано давно.

«Деякий час тому, ще до початку повномасштабного вторгнення, я виношував ідею, мрію про те, аби на базі музею створити соціокультурний хаб – місце для діалогу, місце для підтримки соціальних та мистецьких ініціатив», — Юрій Ткач – директор Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Ґалаґана.

Простір розташований в укритті музею, тож його сміливо можна називати безпечним.

Більше того, він облаштований усім необхідним для проведення різноманітних заходів. 

Під час відкриття простору його представниці розповіли про діяльність організації.

«Наші діалоги спрямовані на те, аби спонукати жінок говорити. Говорити відверто, шукати вирішення проблемних питань, адже насправді їх перед нами дуже багато. Одне з масштабних питань, яке нас очікує – це відновлення», — Наталія Висіканець – фасилітаторка діалогів за мир на базі простору.

Узяти участь у проєктах, що організовуються в межах діяльності простору, може кожен охочий.

«Під час наших зустрічей ми говоримо на дуже чутливі теми. Це дає нам певні результати в тому, в яку сторону дивитися нам в організації, які проєкти є на часі, які тематичні напрямки є вкрай необхідними, на що треба звернути особливу увагу, щоб дати можливість жінкам адаптуватися до ситуації, вийти зі стресового режиму, розвантажитися і трошечки змінити свою внутрішню позицію та свій внутрішній стан», — Наталія Висіканець – фасилітаторка діалогів за мир на базі простору.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button