Суспільство (відео)

Із наступного тижня невакцинованих чернігівців чекає чергова «порція» обмежень (Відео)

«Жовта» коронавірусна зона – не привід послаблення обмежень для невакцинованих. Про це розповіло керівництво Чернігівської обласної державної адміністрації, спираючись на зміни до постанови Кабінету Міністрів.

«Вони набудуть чинності з 6 грудня. Причинами цього є дуже велике навантаження на медичну систему, яке ми вкотре спостерігаємо. Ці обмеження стосуватимуться невакцинованого населення в «жовтій» зоні. Знову ми повертаємося до тих обмежень, що стосуються невакцинованих, у закладах харчування, культури, спорту і так далі», — Жанна Шерстюк, заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи може вакцинація проти COVID-19 спричинити тромбоз? Пояснює МОЗ

За словами чиновників, наразі темпи вакцинації в області дещо знизилися, якщо порівнювати зі сплеском на середину осені.

«Темпи вакцинації трохи повільніші, ніж були місяць тому, коли запит на вакцинацію був дуже великий. Ми знаємо, були черги в центрах вакцинації.  На сьогодні ми маємо 6-8 тисяч вакцинацій щоденно в області. Загалом вакциновано двома дозами 35,5% дорослого населення. Якщо брати в розрізі районів, то гарно провакциновані в нас Прилуцький район, Ніжинський район. Чернігівський район за рахунок міста Чернігова. Але загалом рівно йдуть у нас райони», — Жанна Шерстюк, заступник голови Чернігівської ОДА.

У пік захворюваності актуальним залишається питання наявності кисню в лікарнях. Обласне керівництво обіцяє забезпечення його безперебійних постачань.

«Ми отримали чергову партію рідкого кисню – 8 тонн. Наступну парію очікуємо наприкінці тижня», — Жанна Шерстюк, заступник голови Чернігівської ОДА.

Згадали в області і про вакцинацію дітей. Наразі вже вакцинованих серед них небагато і поки що статистика щодо цієї категорії осіб не ведеться.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button