Суспільство (відео)

«Хочу довести, що все це не було даремно», – дружина вбитого нардепа Валерія Давиденка іде в парламент (Відео)

*Актуально

Людмила Давиденко, дружина Валерія Давиденка, народного депутата України, якого вбили в травні цього року, іде в парламент. Сьогодні вона вже провела низку зустрічей із громадами сіл Бахмаччини.

«Скажу чесно, я не сподівалася, що настане той час, коли мені доведеться вийти з тіні та продовжувати його роботу», — Людмила Давиденко, правознавець.

Іде за тим же 208-м округом, за яким двічі обирався її чоловік, адже хоче продовжити все розпочате, що не вдалося здійснити… Усе те, чому Валерій Давиденко віддавав душу і серце.

«Життя мого чоловіка в окрузі… Він практично не бачив ні сім’ї, ні дітей, ні батьків. Він тут жив. Він хотів добитися розквіту села всіма доступними йому способами», — Людмила Давиденко, правознавець.

«Я знаю, як Валера ходив. І кулаком стукнути, і ультиматум поставити, щоб покласти якісь 10 кілометрів дороги, щоб діти до школи могли доїхати, чи щоб фельдшерський пункт не закрили», — Людмила Давиденко, правознавець.

Людмилі Давиденко – 40 років, із них 22 роки вона була в шлюбі з Валерієм Миколайовичем. Народили двох дітей. Родом із Бахмача, батьки – з села Курінь. За фахом – правознавець. Розуміє, як створюються закони. Вона – не політик. Проста, надійна і своя.

«Іду туди працювати. Балакати в нас вміють багато. Я, можливо, трішки гірше, бо я ніколи не була публічною людиною.  Але мені здається, навчитися говорити простіше, ніж доводити до кінця задумане», — Людмила Давиденко, правознавець.

Людмила Давиденко знає, що таке робота в окрузі, адже вона, родина як ніхто інший відчули на собі, скільки часу та сил треба віддавати людям. І зараз головне – щоб це все не було даремно.

«Тато весь час працює. Навіть коли тато був вдома, вони дивилися на нього як на ікону, бо знали, що тато втомлений, він провів 150 зустрічей і йому просто треба відпочити. Вони сідали поряд із ним на дивані та милувалися. Зараз я хочу перемогти, щоб довести, що це все не було даремно», — Людмила Давиденко, правознавець.

Людмила Давиденко – самовисуванець. Вона не йде від партій, адже хоче служити людям, а не партійним босам. А основним завданням у Раді вбачає підтримку сіл і невеликих міст.

«Україна як аграрна держава має першочергово розвинути невеликі міста та села. Це запорука процвітання й успіху всієї держави», — Людмила Давиденко, правознавець.

«Людина, яка представлятиме наші інтереси, щоб вона чула людей. І щоб не боялася перед тими всіма олігархами, кланами висловити свою думку. Зрозуміло, що воно може все обернутися досить трагічно, але не треба цього боятися. Бо ми вже добоялися до того, що немає України, немає села, немає промисловості».

«Як сядете в те крісло, то, будь ласка, не забувайте про людей поважного віку. Ці люди відробили своє. Особливо про сільських пенсіонерів».

«Вибираємо ми і самі потім винні. Тому я і кажу: давайте просувати тих, хто наші ідеї, які тут подаються, там просуватиме».

«Села годують місто. Чому ми так важко працюємо і потім за безцінь продаємо, або нас ставлять у такі жахливі умови, що ми просто виживаємо?» — Людмила Давиденко, правознавець.

Ця щира і відкрита жінка сьогодні вибрала шлях боротьби, адже розуміє: втрачаючи село – ми втрачаємо Україну. І зупинити це можуть не пустослови-політики зі стажем, а люди справи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button