Суспільство (відео)

Ходять по спіралі та посунули «старшого брата»: чернігівці про 30 років незалежності (Відео)

Уже невдовзі Україна святкуватиме свій день народження. За 30 років незалежності держава пережила чимало. Чернігівці розповіли, які здобутки за цей час вважають найважливішими.

«Відбулося найголовніше – це зміна свідомості народу, який відчув себе незалежним. І цього «старшого брата» посунули. Це велика перемога».

«У магазинах, в аптеках, коли заходиш, із вами вітаються не «Здравствуйте», а «Вітаю». Раніше, навіть якщо хтось і говорив українською, то однаково відповідали російською. Я вважаю, що це досягнення».

«За українську мову я не прихильник, тому що яка різниця, якою мовою спілкуватися, аби люди були нормальні. Тим паче, в нас узагалі змішаний суржик. А так добре, що відкрилася дорога за кордон. Це, мабуть, найважливіше».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півночі Чернігівщини дістався патріотичний мотопробіг

«Церква в нас давно була одна. А тепер я дивлюся: на білбордах написано «ПЦУ – 1330 років» – це ж неправда. Єдине, що мені подобається, – це те, що люди нарешті заспокоїлися і поступово цю країну піднімуть, нікуди не виїжджаючи звідси».

«Життя змінилося. Був 1991 рік, а тепер 2021-й. Як ото анекдот такий був «Бабусю, а коли було краще? При Радянському Союзі чи при Україні? – При Радянському Союзі було краще, тому що мене чоловіки хотіли і спина не боліла».

«Як ото ходять по спіралі: накрали і пішли, накрали і пішли. Кращого нема, хто при владі, той краде».

«Багато чого змінилося. – На краще чи на гірше? – По Чернігову можу сказати, що місто змінилося».

Та більшість чернігівців наголосили, що хочуть, аби Україна стала процвітаючою та комфортною для життя кожного громадянина.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button