Суспільство (відео)

 «Чернігів – місто сили»: в місті проводять інформативні зустрічі (Відео)

«Чернігів – місто сили» – проєкт, який успішно реалізовує журналістка Вікторія Сидорова. В ньому розповідають про наше місто в сфері історії, релігії, мистецтва.

 «Це мій авторський проєкт, я взяла участь у конкурсі від програми «Діалог». Її мета в тому, щоб люди з різних регіонів України могли реалізувати свої авторські проєкти. Але там має бути краєзнавча, релігієзнавча, мистецька складова», — Вікторія Сидорова – організаторка проєкту.

Ця зустріч – шоста в рамках проєкту, на ній обговорювали історичну складову Чернігова, відкриваючи дедалі нові грані творення нашого міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський драмтеатр знову працюватиме для глядачів

«Сьогодні ми проводимо її за підтримки науковців заповідника «Чернігів стародавній» і говоримо про Чернігівське князівство в ХІ-ХІІІ століттях», — Вікторія Сидорова – організаторка проєкту.

Спікером на зустрічі виступив Олег Васюта. Науковець розкрив тему участі нашого міста в творенні тієї України, яку ми маємо зараз, і розшифрував невідомі сторінки історії міста-героя.

«Сьогодні тема доповіді досить глобальна, звучить як «Чернігово-Сіверське князівство ХІ – першої половини ХІІІ століття, як невід’ємна частина державних і духовних традицій України». Основна увага приділена періоду Київської Русі. Висвітлив питання зв’язку Київської Русі з Україною», — Олег Васюта – заступник завідувача відділу наукових досліджень печер та пам’яток археології Чернігівського національного культурного заповідника «Чернігів стародавній».

Чернігів – справді місто сили для багатьох його містян, адже в часи жахливої облоги воно встояло та довело всьому світу: добро перемагає зло. Тож знати про рідне місто трохи більше надзвичайно актуально.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button