Суспільство (відео)

Ічню розмінували: населення повертається до спокійного життя (Відео)

Чисті поля і ліси навколо 6-го арсеналу боєприпасів в Ічні. Це демонструють результати сканування території.

«Було перед проведенням робіт із розмінування… після проведення робіт із розмінування, відповідно, поле чисте», — начальник відділу ДСНС України в області Дмитро Юрчук.

Нині рятувальники, які працюють на території Ічнянського району, виконують завершальні роботи – вони перевіряють розміновану територію.

«На озброєнні нашого підрозділу ми маємо такі валони, а також гарети, за допомогою них ми проводимо обстеження ділянок, на яких ми зараз знаходимося навколо 6-го арсеналу ЗСУ», — піротехнік Олександр.

За два місяці Зведений загін ДСНС України розмінував маже 80 тисяч га лісомасивів і сільгоспугідь, вилучив понад 90 тисяч боєприпасів. Територія, яка протягом останніх двох місяців була огороджена попереджувальною червоною стрічкою, нині безпечна.

«Зараз здійснюється контроль якості розмінування, тобто за міжнародними стандартами береться розмінована площа та здійснюється контроль якості, для цього в рамках міжнародного співробітництва ми отримали обладнання – сучасне програмне забезпечення, яке дає нам можливість якісно здійснювати контроль якості», — перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ічні відзначили рятувальників, які брали участь у ліквідації наслідків вибухів

Тим часом обласна влада освоює кошти, які виділила держава на закупівлю нового житла жителям Дружби та Августівки, чиї хати розбило снарядами.

«На сьогодні придбано 11 будинків, придбаємо ще 5 осель. Ще в нас є дві родини, з якими ведемо перемовини. До кінця року також придбаємо ці будинки», — голова Чернігівської ОДА Олександр Мисник.

Із наступного року підрозділи ДСНС перевірятимуть інші ділянки в 16-кілометровій зоні навколо арсеналу, а також супроводжуватимуть весняно-польові роботи. Просять мешканців навколишніх сіл повідомляти про вибухонебезпечні знахідки.

Ще статті по темі

Back to top button