Суспільство (відео)

Ініціативи допомагати іншим: як компанія друзів змогла реалізувати низку масштабних громадських проєктів (Відео)

Уже понад два роки чернігівець Михайло Брижко зі своєю командою займається благодійністю та громадською діяльністю. Усе почалося з того, що він зібрав друзів і запропонував зробити корисну справу.

«Треба підтримувати людей, які цього потребують. І ми почали їздити до дитячих будинків, інтернатів. Допомагати тваринам у центрах. Разом із цим прийшло усвідомлення, що, окрім благодійної діяльності, треба займатися і громадською діяльністю. Починали свій розвиток громадські ініціативи… Був заступником голови Чернігівської молодіжної ради першої каденції. Зараз планується створення другої каденції», — Михайло Брижко, громадський діяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активні мешканки Семенівки відновлюють «казкове містечко» (Фото)

Аби долучити до благодійності більше людей, Михайло Брижко з друзями почали популяризувати свою справу. Із часом до них доєдналися представники бізнесу, волонтери.

«Були люди, які казали, що добро повинне бути тихим, не треба цього афішувати, але, по-перше, формування позитивної новинної повістки необхідне в час, коли багато негативу. По-друге, дуже важливо, коли люди бачать приклад і можуть його наслідувати, створювати певні організації. І важливо, що люди знають, куди можна долучитися. І що більше з нами людей, то більше гарних справ ми можемо зробити», — Михайло Брижко, громадський діяч.

Чернігівські волонтери активно співпрацюють зі столичними та чернігівськими громадськими організаціями.

«Якщо є профільні питання, ми можемо поділитися… або взяти якийсь досвід. Ми їздили в реабілітаційний центр у Хмільницю, перед цим ми їздили до Реґіни Гусак у реабілітаційний центр. Там дітки особливі, тому треба знати, як із ними поводитися і що їм насамперед необхідно», — Михайло Брижко, громадський діяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ініціатива «Мій телефонний друг» – для тих, хто опинився на самоті

Під час першого локдауну розпочала діяти ініціатива «Підвези медика». До неї долучилися приблизно три тисячі учасників.

«Є чати в телеграмі та у вайбері. Я їх на певний час заморозив. Я не змінював їхнього тематичного призначення, тож якщо буде якийсь транспортний колапс у майбутньому, ми зможемо їх запустити», —  Михайло Брижко, громадський діяч.

Михайло Брижко запустив ініціативу «Чернігів проти наркотиків». Разом із містянами громадські організації та волонтери збирали адреси, де є реклами психотропних засобів.

«Ми також відправляли на блокування ці адреси та замальовували написи. Зараз будемо також спілкуватися щодо організації, фінансування. Вона починалася за власний кошт. Долучалися організації, які допомагали. Будемо консультуватись із відомчими органами. Будемо планувати, як правильно подати», — Михайло Брижко, громадський діяч.

Михайло Брижко каже, що відкритий до спілкування. Долучитися до команди волонтерів можна, просто зв´язавшись із ним у фейсбуці. Найближчим часом планують знову навідатися до дітлахів у Хмільниці. Волонтери хочуть привезти туди побутову техніку, допомогти з оснащенням меблями.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button