Суспільство (відео)

Із 22 червня можуть посилити карантин: чи готові до нових обмежень чернігівці (Відео)

Нещодавно уряд продовжив адаптивний карантин до 31 липня. Але головний санітарний лікар України заявив, що 22 червня можуть знову посилити обмеження. Це станеться в разі, якщо нинішня тенденція зростання захворюваності збережеться. Рішення про впровадження таких заходів ухвалюватимуть на місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в області зафіксовано +10 нових випадків COVID-19

«Посилення, де буде закриватися громадський транспорт, заклади громадського харчування, де скасують проведення спортивних змагань, театрів тощо, ухвалюватимуть на місцях органи місцевого самоврядування шляхом скликання комісій техногенної безпеки. Але ми піднімаємо роль головного санітарного лікаря області. Саме його подання визначатиме сфери діяльності, які слід припиняти», — Віктор Ляшко, головний державний санітарний лікар України.

Наразі на Чернігівщині виявлено 459 випадків захворювання. В обласному центрі їх 180. Чернігівці розповіли, чи готові вони до посилення карантину.

«З огляду на ту біду, яка в нас, і небезпеку, яка насувається, такі заходи необхідні. Я завжди ношу маску, ношу спеціально, крім відкритого простору, бо я вважаю, що цією маскою я захищаю не себе, а людей від потенційної загрози, яка може бути в мені».

«Виходили ми з карантину зі значно меншими цифрами. Початкові заходи, коли транспорт не ходив за спецперепустками, коли обмежили доступ до магазинів, мені здається, це було дуже правильно. Я два місяці не виходила з дому, взагалі просиділа».

«Кафешки можна закрити, бо там скупчення. В автобусах потрібні маски, в магазинах. А так, може, маски і не дуже потрібні. Дуже спекотно».

«Люди в багатьох магазинах і торговельних центрах ходять без масок. У закритих приміщеннях це дуже небезпечно. На Центральному ринку зайти… всі спокійно без масок, температуру, яку раніше перевіряли, тепер не перевіряють, овочі відкриті, просто жах…»

«До всіх магазинів, на базар ми заходимо тільки в масках. Ми сіли на лавочку на свіжому повітрі, то зняли, щоб подихати. А так одразу їх одягаємо».

«Менше людей захворіє. Будемо носити маски. От я – соціальний працівник і працюю зі своєю підопічною, ну, не буду виводити. Більше вдома перебуватимемо».

«Я турагент, тому для мене це негативно. Я хочу працювати, хочу, щоб люди відпочивали, але якщо є потреба захистити здоровя людей, то це необхідно. Потрібна якась середня межа. Тобто без потреби не ходити, не наражатися на небезпеку».

Загалом за останню добу в Україні зафіксовано 921 новий випадок захворювання на коронавірус. Як зазначили в Міністерстві охорони здоров’я, це – новий антирекорд. Зростання інфікування спостерігають упродовж останніх 10 днів.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button