Суспільство (відео)

Із любов’ю для захисників: жінка з прикордонної громади плете килимки для захисників (Відео)

«Це ніби матір, бабуся передає таке щось тепленьке з дому. З любов’ю», — Алла Петрик – жителька села Кучинівка.

Алла Петрик – жителька села Кучинівка, що розташоване в прикордонній Сновській громаді. Усе своє життя жінка працювала вчителькою початкових класів у місцевій школі, а тепер, коли справа всього життя завершилася відпусткою, вона весь свій вільний час присвячує плетінню килимків, які потім передає нашим захисникам.

«Отакі каремати чи як вони називаються правильно… Це для солдатів у танки, в машини… куди вони ще можуть їх класти», — Алла Петрик – жителька села Кучинівка.

Жінка допомагає захисникам від самого початку повномасштабного вторгнення, спершу разом із односельцями готували смаколики для оборонців Чернігова, плели сітки та збирали кошти. Перший килимок у жінки замовив односелець і саме з цього все почалося.

«Люди просили зробити мене такий один килимок, другий довгий якийсь такий… А тоді сусід мене попросив: «Зроби мені в машину, на сидіння». Я зробила. А тоді думаю, то це ж можна і солдатам передавати таке. Я ось недавно зустріла хлопчика, дивлюсь, хрест білий на машині, я підійшла і запитала, чи їздить він у локації, де наші хлопці є, він відповів, що їздить, він волонтер. А я собі дивлюся, ну, не мій каремат, але так само зроблений у машині лежить, отже, він допомагає хлопчикам, хоч трохи тепла якогось», — Алла Петрик – жителька села Кучинівка.

Наразі жінка сплела вже понад 40 килимків – усі вони попрямували до своїх господарів, які зараз, як ніхто інший, потребують домашнього тепла та затишку в будь-яких його проявах.

«Всі-всі передали туди. Я думаю, що може… багато учнів моїх уже служать. Усім, звісно, передати не можна, бо вони по всій Україні. Стараємося, аби скоріше Перемога прийшла», — Алла Петрик – жителька села Кучинівка.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button