Суспільство (відео)

Із нового року чернігівців возитимуть нові автобуси (Відео)

Виконком затвердив нову транспортну мережу. Міська влада не ризикнула проводити кардинальних змін. Фактично все залишилося, як було. Чернігівці прохали і вимагали не руйнувати наявної мережі. Було зібрано понад 10 тисяч підписів.

До нового року ще мають провести відкриті конкурси на усі маршрути, зокрема й так звані дачні, що виходять за межі міста. Вже зараз кажуть, що конкурс буде непростий. А на владі Чернігова лежить велика відповідальність, аби правила гри були прозорими, а конкурси пройшли без скандалів

«Дуже важкий конкурс. Треба приділити увагу, щоб не було так, що на вигідні маршрути були претенденти, а на невигідні ніхто не вийшов», — секретар міської ради Віктор Бистров.

«У жовтні-листопаді буде оголошено конкурс. Місяць він має пробути на сайті. Потім укладається договір. До 10 січня все має відбутися», — начальник управління транспорту Олександр Бєльський.

Головною умовою для перевізників є заміна транспорту на більш місткий. Маршруток менше 23 місць не буде. Через зменшення кількості автобусів із 320 до 250 може змінитися інтервал руху. До цього чернігівці повинні звикнути.

Ще статті по темі

Back to top button