Суспільство (відео)

Карантин у школах, плата за газ і ялинки розбрату: в мерії провели чергову нараду (Відео)

Міська рада скликатиме позачергову сесію. Її проведуть 5 лютого. Про це розповів чернігівський міський голова під час наради в муніципалітеті. У мерії вирішили направити звернення до Президента, Кабміну та НКРЕ з приводу змін в оплаті послуг із постачання та розподілу природного газу, що набули чинності з 1 січня.

«Такого ще маразму Україна не знала, мабуть, не тільки за новітню історію, а й за історію попередніх періодів»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість чернігівських тролейбусів вичерпала експлуатаційні норми

Окрім цього, мер висловив своє ставлення до впровадження знижок на тепло.

«Питання знижки порушується абсолютно безграмотно. Це соромно за такі підходи непрофесійні. Ну, це жах»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

За словами мера, в наступному опалювальному сезоні Чернігів зможе отримати ліміти газу, тільки якщо місто підпише реструктуризацію боргу «Облтеплокомуненерго» перед НАК «Нафтогаз».

«Це ми повинні повернути з оренди достроково це підприємство. Із боргами 400 мільйонів… І оці знижки, які ми дали, це втрати бюджету міста на майбутні періоди»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові орудують наркодилери

Далі обговорили роботу ЧТУ. Наразі воно обслуговує 11 тролейбусних і 2 автобусні маршрутів. Виконувач обов’язків начальника підприємства Руслан Ємець зазначив, що пасажиропотік за останній рік зменшився. Це спричинено тривалим перекриттям вулиць.

«Якраз 9-й, 10-й, 11-й маршрути, найбільш привабливі, найбільш економічно виправдані для підприємства, були деякий час перекриті. Ми там загубили цього пасажира за 5 місяців. Загальний пасажиропотік падає»,- Руслан Ємець, в.о. начальника ЧТУ.

Знову порушили питання оновлення електротранспорту. Проте цього разу серед планів мерії – закупівля тролейбусів у власного виробника, хоча раніше говорили про вживану закордонну техніку.

«Якщо ми будемо закладати по 30 млн, умовно 5-6 тролейбусів щороку, то за 14 років коло в нас замкнеться, й наш електротранспорт не буде старшим за 14-16 років. Якщо у свого виробника купувати техніку…»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Жваві дискусії в мерії спричинило звалище ялинок по вулиці Красносільського, 71. Довго не могли знайти, хто ж повинен їх утилізувати.

«Тут справа не у вивезенні, справа – у подрібненні цих ялинок. – У кого дробилка є? – У 13-му ЖЕКу нема. – Дайте за умовні гроші цю дробилку, хай вона подробить, і вивезете».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові точково закриватимуть школи на карантин

Також під час наради представили нового військового комісара Чернігова. Ним став Олег Гончарук.

«Він призначений начальником Генштабу ЗСУ 09.01.2020 року»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окрім цього, в мерії обговорили захворюваність на грип і ГРВІ в місті. Епідпоріг наразі не перевищено, але в деяких навчальних закладах діти вже хворіють. Тому вирішили вводити обмежувальні заходи. Так, із 5 лютого на тиждень закриють 16-ту, 23-тю, 29-ту та 30-ту школи. Вони не працюватимуть тиждень. Якщо захворюваність не зменшиться, то заходи продовжать і надалі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button