Суспільство (відео)

Святий Миколай завітає до Чернігова: чого очікувати містянам у святкові дні (Відео)

Атмосфера зимової магії, щирого дива та новорічного свята вже зовсім скоро заполонить Чернігів: 6 грудня – День святого Миколая, а це означає, що місто хоча б на кілька миттєвостей порине в приємну святкову безтурботність, яку для нього створять працівники Чернігівського інформаційно-туристичного центру.

«Ми не змінюємо традицій того, що з самісінького ранку в тролейбусах міста буде святий Миколай, який вітатиме, збиратиме побажання, а натомість даруватиме солодке. Мені здається, кожен українець заслужив на подарунок і щось солодке, адже ми чемні на 100%», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Найбільше ж активностей і цікавинок цьогоріч створили для дітвори. Традиційно святий Миколай завітає до чотирьох мікрорайонів міста, аби привітати місцеву малечу.

«Ми максимально прораховували так, щоб діти, які віддалені від центральної частини міста, відчували, що свято в місті і що святий Миколай може доїхати куди заманеться. Програма анімаційна невеличка, спільно з військово-музичним центром ЗСУ в нашому місті, вони ретельно до неї готуються. Готовий Миколай, янголи – все можливе, аби на декілька хвилин окутати увагою», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Найбільше уваги цьогоріч заплановано приділити дітям, які втратили одного або обох батьків унаслідок повномасштабного вторгнення.

«Уже від сьогодні для них розпочинається спеціальна програма, щоб вони відчули нашу опіку, щоб насправді зрозуміли, що вони для нас безмежно цінні, адже вони сильніші, очевидно, ніж ми», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Тож 6 грудня дорослі, юні та зовсім маленькі чернігівці мають бути готовими – адже в будь-яку мить вони можуть зустріти святого Миколая, який прогулюватиметься вулицями міста та даруватиме містянам відчуття свята, аби хоч ненадовго відволікти їх від воєнної реальності нашої країни.

«День 6 грудня буде доволі насичений, але в будь-якому разі ми готові до того, щоб втілити все в життя, і віримо, що повітряні тривоги не завадять виконати план, який святий Миколай склав на той день», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button