ВійнаСуспільство (відео)

Клен і сакура нагадуватимуть про загиблу пару педагогів у Чернігові (Відео)

«14 березня Люда та Сергій вийшли в аптеку. Сергій вийшов перший, Люда вийшла за ним. І в один момент біля їхнього будинку був обстріл і вони загинули в одну мить», — Оксана Тунік-Фріз – подруга родинної пари Ткаченків.

14 березня російський снаряд відібрав життя в пари педагогів – Людмили та Сергія Ткаченків. У зв’язку з піврічною датою рідні, друзі, колеги та вихованці організовували низку заходів, аби вшанувати пам’ять загиблих.

На подвір’ї 24-ї школи, випускниками якої вони були і в якій працювала Людмила, висадили дерева. А в Педагогічному університеті, який був для пари альма-матер і в якому викладав Сергій, відкрили пам’ятну дошку. 

«Дуже шкода, що 14 березня вона загинула разом із чоловіком. Дуже було шкода, що ніхто не встиг з нею попрощатися, тому ми вирішили посадити два дерева в пам’ять про колегу нашу і про учнів, які випускалися з цієї школи», — Юрій Доман – директор чернігівської загальноосвітньої школи №24.

На подвір’ї рідної для пари школи висадили клен і сакуру. Саме ці дерева в знайомих асоціюються із загиблими.

«До речі, ці дерева ми придбали в магазині, який був під обстрілами. І там усі були посічені, зламані, але ці вижили. Ну і ми їх забрали і хочемо як символ – щоб вони росли тут і нагадували. Сакура буде цвісти і нам нагадувати», — Оксана Тунік-Фріз – подруга родинної пари Ткаченків.

Згадку про пару рідні знаходитимуть і в буденності. Так, звичне слово «подарунок» повертатиме думки до загиблих, адже так дружину називав Сергій.

«Люда підійшла і запитує у нього: «Що за подарунок тобі вручили?» – «Можливо, цей подарунок – це ти?» Отак відтоді вона для нього була подарунком», — Зінаїда Ткаченко – матір Сергія Ткаченка.

Зізнаються, що досі не можуть повірити у загибель цієї чудової пари. Адже просто не розуміють, чому йдуть найкращі.

«Родина непересічна, дуже неординарна. Люди подібні одне на одного. Це були люди закохані, які дуже цікаво комунікували між собою. Це такий спокій, виваженість і така підкреслена любов і повага», — Оксана Тунік-Фріз – подруга родинної пари Ткаченків.

Війна забирає життя найкращих. Утім, поки ми пам’ятаємо про загиблих – вони житимуть.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button