Суспільство (відео)

Дні європейської спадщини в Чернігові – анонс подій (Відео)

Із 4 по 10 вересня в Чернігові відбудуться Дні європейської спадщини. Цьогорічна тема івенту – жива спадщина, що продовжує жити з покоління в покоління. Це нематеріальні традиції, закарбовані в побуті, звичаях, одязі, ремеслах, кулінарії та піснях. У програмі заплановано чимало цікавих заходів, які зможе відвідати кожен охочий.

«Це будуть лекторії, це будуть розмови в форматі онлайн, будемо робити записи, аби розмістити їх на своєму Ютуб-каналі, щоб люди в будь-який час могли прослухати і відкрити для себе щось нове. Будемо говорити про Жука, будемо чаювати в Коцюбинських, будемо зустрічатися з художниками. Наталушко розкаже про основи портретного живопису. Будемо говорити в інформаційному центрі про театр», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Плануються і виїзні події. Наприклад, етнодень у селі Москалі або ж смачний пікнік у селі Хмілля.

«У Новобілоуській громаді нашим респондентам ми запропонуємо гру з назвами їхніх традиційних рецептів, аби вони пригадали, пронастальгували і, власне, програли культурну спадщину, про яку, можливо, вони не задумувалися, наскільки вона важлива», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Також програма проведення Днів європейської спадщини в Чернігові передбачає чимало цікавинок для юних містян – для них створено окремі заходи, які у форматі гри розкажуть більше про культуру нашої області.

«Окрім того, що запропонуємо їм бродилку, яка популяризуватиме повний перелік матеріальної спадщини, ми запропонуємо ще вишивку стрічками від панни Богдани Караваєвої, запропонуємо зробити серветки для мамусі з екологічного принту – з квітів», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Докладно ознайомитися з анонсами всіх заходів до Днів європейської спадщини в Чернігові та зареєструватись на ті, які бажаєте відвідати, можна на фейсбук-сторінці Чернігівського туристично-інформаційного центру.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button