Суспільство (відео)

Колесо огляду і коронавірус: Атрошенко провів ранкову нараду (Відео)

Ситуація з коронавірусом у Чернігові досі напружена. В місті вже майже дві сотні хворих із цією інфекцією. І тенденція, на жаль, невтішна. Про це говорили на щотижневій нараді в Чернігівській міськраді.

«На сьогодні по Чернігову зафіксовано 190 хворих. 62 одужали. Хворих – 126. 17 людей лікуються стаціонарно з пневмоніями. На амбулаторному лікуванні перебувають 107»,- Владислав Кухар, начальник міського управління охорони здоров’я.

У Чернігові від коронавірусу померли троє осіб. Але міський голова вважає, що, попри всю серйозність ситуації, троє померлих від коронавірусу в Чернігові – це не так уже й страшно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові 190 випадків захворювання на коронавірус

«Ми маємо три летальні випадки. Це невелика кількість зі 190 хворих. Статистика по Україні 3%. У нас удвічі нижчий відсоток. Було б 5%. У нас три. Слава Богу»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Але мер закликав чернігівців не гратися з вогнем і все ж максимально дотримуватися карантинних заходів: носити маски, користуватися засобами для дезінфекції та, звісно ж, дотримуватися дистанції.

«Не гнівить Господа. Далі так уже як карта ляже»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також на нараді зачепили дискусійне питання: встановлення в Чернігові нового атракціону – колеса огляду. Міська влада спершу мала намір встановити колесо біля Катерининського храму. Утім, громадськість виступила проти цієї локації.

«Ми покращимо привабливість міста як туристичного центру наявністю такого колеса. Ми оглядове колесо маємо на увазі в історичній частині. Де його розмістити? Ми приміряли, щоб це було не вище хреста церкви. Хрест на висоті 38 метрів, а колесо – 35. Три метри – це суттєво. Хрест на три метри вищий»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко розглядає варіант встановлення колеса огляду на місці пам’ятника Леніну

У Чернігові вже давно тривають дискусії з приводу колеса огляду. Нині влада опрацьовує різні варіанти. Серед можливих локацій – навіть місце у сквері, де був пам’ятник Леніну.

«Теоретично розглядали, але вона не дуже вписується. Ми відтермінували, поки не буде візуалізації. Це ділянка, де пам’ятник Леніну. Теоретично можна було там колесо огляду. І можна було б перенести пам’ятну зону загиблим на Болдіну гору»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Владислав Атрошенко дав чітко зрозуміти, що пріоритетне місце для атракціону – територія стародавнього Дитинця. Де саме – наразі не зовсім зрозуміло. Компроміс у цьому питанні можна знайти шляхом проведення публічних громадських слухань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button