Суспільство (відео)

Один день особливих людей (Відео)

— Здраствуй, небо. Так потрібна.

Ранок особливих людей у благодійній організації «Логос» розпочинається з позитивного ранкового вітання. Такий початок – з компліментами та радісними емоціями, – задає тон на весь день. Протягом року соціальні педагоги в «Логосі» працювали над новим проектом «Соціальні послуги – спільними зусиллями». Реалізувати його вдалося за підтримки Європейського Союзу в партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень та Спілкою Робітничих Самаритян Грузії.

«Діяльність організації проходить денної занятості», — голова благодійної організації «Логос» Надія Лозбень

Особливі люди радо приходять до «Логосу». Адже їхній день тут насичений цікавинками та розвиваючими завданнями. Вони працюють у творчій майстерні. Займаються з психологами у спеціальному кабінеті психологічного розвантаження.

«У цьому проекті ми ставили дуже сміливі цілі. Новими барвами засяяли», — соціальний педагог Тетяна Полуянова.

Та найбільше соціальні педагоги пишаються ексклюзивною методикою реабілітації клієнтів «Теренкур». Вона реалізує екологічне виховання на «Галявині квітів». В ігровій формі особливі люди отримують патріотичні знання та основи культури в «Бабусиній хатині.

— Ой які вони гарні. На моє подвір’ячко.

Разом із бабусею вони співають українських пісень і поспішають на ще один майданчик – Олімпійський стадіон. Тут проходить фізична реабілітація. Привчають своїх особливих клієнтів і до праці. Для цього в організації є власне садівництво.

-У рамках проекту.. без нітратів.

Усі необхідні для повсякденного життя навички ці люди отримують саме в благодійній організації «Логос». Для цього в закладі спеціально розробили експериментальну програму з надання послуг соціальної адаптації та реабілітації, згідно з Державними стандартами.

«Дивиться на інших таких самих людей. Вона може сама себе обслужити не менше задоволення це приносить і мені», — мати Олена Ігнатенко.

Елементарні побутові навички: вибір одягу, власна гігієна. Усі знання ці люди отримали завдяки цьому проекту. Педагоги проводять для своїх особливих учнів практичні заняття з надання першої медичної допомоги, навчають їх правильно поводитися в громадських місцях. Відчутні зміни в розвитку своїх дітей найпершими помічають батьки.

«Раніше я не давала йому користуватися ножем. Я сам», — мати Людмила Ососок.

Спеціалісти переконують: такі проекти дуже потрібні нашим особливим людям. Адже «Логос» мало не єдина організація, де вони можуть отримувати знання і цікаво проводити своє дозвілля.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button