Суспільство (відео)

Комплекси автоматичної фіксації порушень: де встановлені та як сплатити лише 50% штрафу (Відео)

Наразі на Чернігівщині працюють дев’ять комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Шість із них – на дорогах національного та міжнародного значення, а саме: біля сіл Киселівка, Количівка, Красилівка, Бобрик, Новий Биків і в місті Бахмач. В обласному центрі розміщено три такі комплекси фіксації порушень.

«Два з них встановлені на проспекті Миру й один – на вулиці Рокоссовського. За два місяці роботи цих комплексів система зафіксувала майже 40 тисяч правопорушень, із яких понад 6,5 тисячі саме в місті Чернігові»,- Віталій Копистко, речник Управління патрульної поліції в Чернігівській області.

Віталій Копистко розповів, що комплекси, які встановлені саме на Чернігівщині, спрацьовують виключно на перевищення допустимої швидкості. А от, наприклад, у столиці система додатково реагує на проїзд транспорту засобу смугою для руху громадського транспорту.

«Якщо ми беремо Київ… у нас таких смуг немає, тож така опція в наших системах не закладена. Для тих, хто їздить до столиці або ж подорожує, звертаю увагу на те, щоб водії, якщо дуже поспішають і хочуть проскочити смугою громадського транспорту, мали на увазі, що там система автоматичної фіксації також спрацьовує на це порушення Правил дорожнього руху»,- Віталій Копистко, речник Управління патрульної поліції в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На в’їзді в Чернігів патрульні затримали п’яного тракториста

Система зреагує на порушення, якщо авто рухається зі швидкістю більше ніж 73 км/год.

«Чому так? У населеному пункті передбачена швидкість 50 км/год, ще 20 км – це допустиме перевищення, за яке немає штрафу, або суттєвого покарання. І 3 км – це похибка, закладена в саму систему автоматичної фіксації. Тому і виходить перевищення більше ніж 73 км»,- Віталій Копистко, речник Управління патрульної поліції в Чернігівській області.

Якщо перевищення буде більшим ніж на 20 кілометрів, то доведеться заплатити штраф у розмірі 340 грн. Якщо перевищення понад 50 км, то таке порушення правил коштуватиме водієві вже 1700 грн. До того ж у поліції пояснили, що водій має 10 діб, аби сплатити, так би мовити, бонусний штраф. Тобто в цей період його розмір становити 50% зазначеної суми. У цей же період можна звернутися до суду із заявою про оскарження такої постанови.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button