Суспільство (відео)

Справа Малоштан: учасниці підліткової банди ігнорують судові засідання (Відео)

Це вже 15 судове засідання по справі Поліни Малоштан, десятикласниці чернігівської школи, яку в квітні минулого року жорстоко побили дівчата. Бійку натовп школярів фільмував на телефони.

Кадри бійки, яку виклали у мережу самі ж діти, збурили всю країну. Поліну госпіталізували із струсом головного мозку і сильними забоями. Нині у дівчини значно погіршився зір.

«Зараз дуже болить голова, приймаю таблетки. Тиск часто скаче», — потерпіла Поліна Малоштан.

За фактом бійки правоохоронці відкрили кримінальне провадження. На лаві підсудних опинилося 6 дівчат – лише одна з них повнолітня. Сьогодні суд мав опитувати свідків.

«Сторона захисту вважає, що тут 187 стаття – це розбій і 127 стаття – це катування», — адвокат Поліни Малоштан Сергій Нестеренко.

На 15 судове засідання жоден свідок не з’явився, не прийшла й одна з обвинувачених. Вона у лікарні. Інші учасниці підліткової банди, які по-звірячому били ровесницю, з’явилися у супроводі батьків. Марія Півень, яка була найактивнішою учасницею бійки, посміхалася, її мама агресивно реагувала на журналістів, яким, до речі, заборонили знімати судовий процес.

«Мені що не можна посміхнутися чи посміятися? Вийдіть із зали, я не хочу з вами спілкуватися, ну що це таке», — мама обвинуваченої Марії Півень

«А я не бажаю, щоб мне показували по телеканалах», — адвокат обвинуваченої Марії Півень Валентин Лєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліна Малоштан знову стала учасницею ток-шоу

За понад рік судової тяганини по справі побитої школярки суду вдалося опитати лише половину свідків. 9 разів засідання переносили через неявку когось з обвинувачених.

«Наче спеціально домовляються . Прямо в очі дивляться і насміхаються», — мама потерпілої Поліни Малошан Валентина Малоштан.

«Свідків допитано, 15 свідків залишилося. Після допиту свідків будемо приступати до дослідження матеріалів кримінального провадження», — прокурор Чернігівської місцевої прокуратури Ігор Савицький.

Судове засідання знову перенесли. Допит свідків продовжать 2 листопада.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button