Суспільство (відео)

Кому в Чернігові встановлюють безкоштовні лічильники води (Відео)

Андрій Дідовець  — перший чернігівець, що отримав безкоштовні лічильники обліку холодної та гарячої води за новою програмою «Чернігівводоканалу». Лічильники не піддаються витівкам місцевих «кулібіних», до того ж антивандальні.

«Цей лічильник відмінний від інших лічильників в тому, що тут немає кільця. Магнітом не зупиняється», — зазначає спеціаліст інформаційного відділу КП «Чернігівводоканал» Ігор Грищенко.

Їх з четвертої спроби закупили в Луцьку. У цій квартирі його змонтували за півтори години. Могли б й швидше, переконує майстер, та поки що робота не злагоджена із іншими суміжними службами.

«Проблема зі стояком. Він не тримає. Думаємо, що робити», — відмічає майстер Олексій Луговий.

Втім Андрій радіє. У його квартирі живе троє людей. З лічильником зможе значно економити.  А від так ладен чекати , доки майстри розберуться зі стояком, аби лишень вдалося змонтувати прилади обліку.

«Хлопці молодці. Працюють добре. А проблема зі стояком не їх», — говорить  власник квартири Андрій Дідовець.

Не безпідставна радість господаря нових лічильників, підтверджує начальник абонвідділу Чернігівовдоканала Марія Романова. Адже згідно з «Законом про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»  комунальники ставитимуть загальнобудинкові прилади обліку.  А тоді з платежами буде не переливки.

«Ті споживачі, які мають індивідуальні лічильники, сплачуватимуть за їх показниками, а ті хто не має — по загально будинкових,  пропорційно до кількості проживаючих», — розповідає  начальник абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» Марія Романова.

Двадцять мільйонів на програму встановлення лічильників води для малозабезпечених і протягом чотирьох років працівники КП «Чернігівводоканал» змушені встановити понад двадцять тисяч вузлів обліку холодної й гарячої води.  Це ті, хто самостійно встановити не може. Вони надсилали заявки до абонвідділу підприємства. А їх статки перевіряли у відділі субсидій. Монтаж одного лічильника разом із матеріалами  за програмою – понад вісімсот гривень. За такі кошти працювати погодилася єдина в Чернігові спеціалізована фірма. Власних потужностей у «Чернігівводоканалу» немає.

«З січня місяця ми не могли знайти фірму, яка б могла установити лічильники. людей з вулиці не можна взяти, бо будуть наслідки», — наголошує спеціаліст інформаційного відділу КП «Чернігівводоканал» Ігор Грищенко.

Чотири бригади підрядної організації за день збираються встановити шістнадцять лічильників в цьому будинку. А до середини жовтня беруться змонтувати понад тисячу.

«за договором перший етап на 1000 лічильників. ми встановлюємо, як великого діаметру лічильники, так і малого», — розповідає  в.о. директора приватного підприємства Дмитро Литвиненко.

В Чернігові понад 120 тисяч абонентів «Чернігівводоканалу». 85 тисяч з них сплачують за лічильниками. А це значна економія коштів, переконують спеціалісти.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button