Суспільство (відео)

Новий медпункт і рятувальна станція: міський пляж готують до купального сезону (Відео)

Нові будиночки для торгівлі – це перші кроки комунального підприємства «Паркування та ринок» з підготовки міського пляжу до купального сезону. Поки що це єдине, що можна зробити на території «Золотого берега», адже він ще й досі накритий деснянською водою. Дерев’яні споруди вже привезли на пляж і починають встановлювати.

«Фарбується і доводиться все до того, щоб хоча б до 1 червня відкрити цей сезон», — працівник КП «Паркування та ринок» Сергій.

До відкриття пляжного сезону залишилося менше місяця – 1 червня «Золотий берег» має офіційно запрацювати. Комунальне підприємство «Паркування і ринок» готує низку інфраструктурних проектів, що мають наблизити цю зону відпочинку до європейського рівня. Основна увага приділяється об’єктам, завдання яких – безпека відпочивальників: новий медичний пункт, катер і рятувальна станція, оснащена спостережною вишкою.

«На 4 сторони, буде нагорі сидіти людина та дивитиметься на водну гладь – один на вишці, двоє безпосередньо на катері у воді», — начальник КП «Паркування та ринок» Микола Гоголь.

Проект рятувальної станції і медичного пункту ще остаточно не узгоджений. Відома лише їхня локація – аби не займати територію, де засмагатимуть люди, їх встановлять на тому ж місці, де нині стоїть старий медпункт. Щойно документ затвердять, комунальне підприємство шукатиме гроші на його втілення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека сильніша за страх: чернігівці відпочивають на зруйнованому пляжі

«Безпека на воді буде, оскільки ми прирівнюємо пляж до третього рівня безпеки, на пляжі повинні бути 2-3 рятівники. Довжина берега – до 300 метрів», — начальник КП «Паркування та ринок» Микола Гоголь.

І поки місто витрачає гроші на облаштування зони відпочинку, без профінансованої програми розвитку ще й досі залишається обласна рятувально-водолазна станція, а відтак і без нової водної техніки. Цьогоріч у пляжний сезон водолазів і рятувальників  возитиме старенький катер, йому вже 30 років.

«На ходу, все працює, звісно, він бере дуже багато пального, але все одно він справний», — начальник обласної рятувально-водолазної служби Ігор Трунов.

З 1 червня рятувальники служби працюватимуть почергово. Їх зміна триватиме з 9-ї ранку і аж до ночі. Безпосередньо чернігівські пляжі на Десні патрулюватимуть чотири рятувальники. Щойно зійде вода, купальний берег обстежать водолази, його приберуть від сміття і корчів. Водолази наголошують, що такого дуже багато на дні берега і плавати небезпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний пляж: обстановка на “Золотому березі” сьогодні

«Ой, їх хоч попереджуй, хоч ні – все одно лізе молодь. Там написано, що купатися заборонено, дно не обстежене, а вони приходять, із пенька стрибають», — охоронець пляжу Золотий берег» Віктор Литвин.

До відкриття сезону пляж обладнають і завезуть 800 тонн кварцового піску. Чернігівців закликають поки що не лізти у воду, адже необстежений берег становить небезпеку.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button