Суспільство (відео)

Комунальні тарифи: здирництво чи необхідність (Відео)

Або підвищення тарифів, або дофінансування підприємства на 900 тисяч гривень. Таку думку озвучив начальник КП «Деснянське». Віктор Пригара ретельно підготувався до чергового засідання виконкому. В проекті рішень просить підняти тариф на послуги на 138 відсотків. А це приблизно 96 копійок за квадратний метр.

«У розрізі одноповерхового будинку і 16-поверхового будинку для людей становитиме мінімум 8 грн, а максимум — 89 грн», — відмітив начальник КП «Деснянське» Віктор Пригара.

Якщо такий тариф не затвердити, комунальники змушені будуть працювати неповний робочий день, як зараз, переконує Віктор Пригара. Юрій Власенко вимагає спершу провести аудит комунальних підприємств. Міський голова звинуватив Юрія Власенка в популізмі.

«Нам усім варто бути абсолютно відповідальними в прийнятті рішень, адже в нашому місті, порівняно з іншими, найбільше в цьому тарифі є послуг», — наголосив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Наприклад, КП «Деснянське вписує аж 16 послуг, які надають мешканцям свого району. Та переконують: рішення пройшло погодження багатьох експертів.

«Два місяці ми обговорювали цю тему. І це для кращого обслуговування будинків», — зазначив заступник міського голови Андрій Черненко.

Тарифи погодили члени виконкому, окрім одного депутата. За цим доповідачем збільшили вартість послуг й інші комунальні підприємства. Тільки коли вартість своїх послуг оцінювало ТОВ «Майас Сілтум», їх підтримати прийшов головний комунальник міста Ярослав Куц. Подейкують, що він має прямий стосунок і власний інтерес до цього підприємства, яке обслуговує мікрорайон Шерстянка. Тариф вони планують підняти до 3 гривень 66 копійок. Аргументують застарілою мережею житлового фонду.

«Є припис ТЕЦ, що їх треба перекладати. Але в них і базовий був нижчий тариф», — повідомив начальник ЖКГ Ярослав Куц.

А сам керівник ТОВ «Майас Сілтум» без надмірної скромності оцінює свої досягнення.

«Можу процитувати пряму мову однієї людини. Ви підняли Шерстянку з колін», — відмітив директор ТОВ «Майас Сілтум» Сергій Мінін.

Ми обіцяємо найближчим часом показати, в якій позі нині стоїть мікрорайон Шерстянка та чи й справді там з’явився справжній господар.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button