Суспільство (відео)

Корюківка феєрично відгуляла 360-річчя (Відео)

«360 років від дня заснування. Відома на весь світ і гіркими, і славетними сторінками історії – Корюківка святкує свої іменини», – Альона Макаренко, журналіст.

Цього року День міста в Корюківці перенесли – і вперше святкували в липні, оскільки вересневі гуляння збігалися з вшануванням пам’яті жертв Другої світової війни.

«День міста в Корюківці припадає на день визволення саме Корюківки, а визволення зазвичай асоціюється з великими жертвами. Жертви – це не свято. Відповідно, День визволення міста ми відзначатимемо більш стриманими заходами», – розповів Ратан Ахмедов, корюківський міський голова.

Ювілейний 360-й день народження зібрав на центральній площі міста небачену кількість людей. Розваги для численних гостей свята розгорнули на кількох локаціях. Особливу увагу поціновувачів хенд-мейду привернули вироби ремісників і майстрів з усієї України.

«Це панчішний текстиль. Ляльки робляться зі звичайних жіночих колгот плюс фантазія. Це сьогоднішнє ноу-хау, людям подобається, адже у ляльок більш виражене обличчя», – Ірина Федорченко, майстриня.

На першому поки що місцевому фестивалі «Гурок-фест» гурманів пригощали фірмовою корюківською стравою – тушкованими огірками з м’ясом.

«Ми започаткували перший фестиваль «Гурків» із фірмовою корюківською стравою, і це буде щорічний фестиваль. Кожен рік будемо цей фестиваль продовжувати, удосконалювати, буде значно більше людей залучатися», – наголосив Ратан Ахмедов, корюківський міський голова.

Привітати корюківців і гостей краю завітав до міста-іменинника один із найсильніших чоловіків планети, чотирикратний чемпіон світу Олександр Пеканов. Богатир демонстрував неймовірну силу й витривалість, піднімаючи 75-кілограмову гантель, 120-кілограмову штангу та заповнений маленькими задоволеними пасажирами позашляховик. Цікавинкою виступу стала вправа з КАМАЗом. Олександр протягнув пожежний 14-тонник 5 метрів.

«Показуємо такі номери, богатирські ігри, показуємо, чого може досягти людина, якщо вона буде цілеспрямовано займатися фізичною культурою, спортом. Яку вагу він може підняти, на що здатен людський організм. Дякую людям, землякам, що прийшли, підтримали. Я тримався як міг, сил не шкодував», – Олександр Пеканов, 4-кратний чемпіон світу.

На музичній сцені гостей солідних іменин розважали артисти з усієї Чернігівщини. Підірвати з місця й пустити в запальні танці веселу корюківську публіку вдалося кращому колективу братів-сусідів.

За кращими традиціями, представники делегацій обмінялися дружніми обіймами, подарунками і, звісно ж, короваями – символами гостинності й добробуту слов’янських народів.

Найменших же учасників свята на центральній площі міста-ювіляра зібрав патріотичний танцювальний флешмоб «Я люблю Корюківку».

А свою Корюківку місцеві жителі дійсно люблять. І не лише на словах.

«Я люблю своє рідне місто. І намагаюся докладати всіх зусиль, щоб воно все-таки процвітало. Не одне покоління учнів виховала – достойних, багато з них знайшли себе в цьому житті. Любов ми носимо в серці, до свого міста, до своєї України», – Ірина, корюківчанка.

— Це місто дало мені сім’ю, роботу. Я люблю його, тому що це найкраще місто в Україні, – Анатолій, корюківець.

— Я люблю свою Корюківку, тому що я тут народилася, тут мої добрі друзі, дідусь і бабусі, – Ліза, корюківчанка.

Як і будь-який іменинник, Корюківка вміло продемонструвала запрошеним гостям набуті за всі 360 років досягнення, і лаконічно, але виразно спланувала майбутнє:

Корюківка – невеличке місто, але здатне влаштовувати солідні заходи рівня обласного. Далі буде тільки краще.

Битва фарбами, шоу вогнів, рок-ніч за участі гурту Мотор’ролла і багато іншого – масштабні гуляння в Корюківці тривали до самісінького ранку. Таким чином підтверджуючи – українські містечка маленькими, але впевненими кроками виходять на шлях розвитку.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button