Суспільство (відео)

Крилата розвага: які папуги найбільше користуються попитом у чернігівців (Відео)

Південна різнобарвна домашня пташка, з якою ще можна й поговорити. Папуги – найпопулярніша перната розвага, що успішно конкурує з іншими домашніми улюбленцями. Різновидів багато. Найбільше користуються попитом завдяки своїй простоті хвилясті папуги.

«Найпопулярніший – це хвилястий папуга, бо він найпростіший у догляді. Переважно птахів беруть для дітей, тому підбирають таку пташку, щоб дитині було легше. Відповідно, хвилястий папуга більш схильний навчитися говорити»,- Олена Муцкая, продавчиня в зоомагазині.

Серед сімейства папугових чернігівці також часто вибирають корела, які знову ж таки, схильні до розмов. Також користуються попитом небалакучі, але кумедні какарікі або стрибаючий папуга.

«Він дуже любить гратися. Для нього в клітку треба купувати багато іграшок. Він дуже смішний. Бере у свої лапи продукти, якщо вони йому не подобаються він їх викидає демонстративно»,- Олена Муцкая, продавчиня в зоомагазині.

За словами продавчині, люди вибирають папуг через яскравий вигляд і можливість спроб комунікувати на рівних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська велородина розповіла про переваги двохколісного пересування (Відео)

«Через комунікацію. Оскільки деякі птахи схильні розмовляти. Плюс гарне яскраве забарвлення»,- Олена Муцкая, продавчиня в зоомагазині.

Птахи досить невибагливі в утриманні. Особливих смаколиків не потребують.

«Види зерна, проса, що проходять таку термообробку, завдяки якій вони не втрачають своїх корисних вітамінізованих властивостей. Відповідно, очищення краще. Менше ризику підхопити інфекцію»,- Олена Муцкая, продавчиня в зоомагазині.

Єдиною пересторогою в утриманні будь-яких птахів, звісно, є зачинене вікно. Зазвичай ті, хто експериментує, щоб подивитися, як його улюбленець літає у відкритому просторі, бачать його в небі останній раз.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button