Суспільство (відео)

Життя, як у Венеції: чернігівці скаржаться на пошкоджений колектор, що заливає двір (Відео)

Мешканці чернігівської багатоповерхівки по проспекту Перемоги, 170 щоразу з острахом чекають великого дощу.

«Вода стоїть у нас по четверту сходинку в під’їзді, не пройти людям, коли вода стікає, тут така каша, що ні машинам не проїхати, ні людям не пройти», — Юлія Прокопенко – жителька будинку.

Під час дощів води в цьому дворі наливає стільки, що люди опиняються відрізаними від цивілізації.

«Плаваємо або не виходимо з дому, бо тут просто тече ріка», — Ірина Пламадяле – жителька будинку.

Уся біда цього двору схована ось у цих хащах і сміттєзвалищі, що утворилося напроти багатоповерхівки. Саме звідси, кажуть мешканці будинку, стікає вся вода. Течією несе сміття і багно.

«У нас вода стікає з усього району «Електрона», через хащі, все через заповнений колектор, який уже бетонували кілька разів, але під натиском води кришку зриває і потоком весь бруд стікає через наш двір і далі, на малий проспект», — Юлія Прокопенко – жителька будинку.

Останні два роки вони пишуть листи до міськради, утім, реакції наразі жодної. Комунальники кажуть, що у цьому році зливову каналізацію точно не ремонтуватимуть, бо гроші на неї не планували, а відтак мешканцям будинку доведеться міряти калюжі.

«Тут проблему треба вивчати, вивчати фахівцям і пробивати цю тему в план робіт до бюджету 2019 року. Там солідний обсяг роботи, потрібні і проект, і бюджетне фінансування. Там, я думаю, не менше, десь під мільйон гривень, не менше витрат», — Віктор Пригара – начальник КП «Деснянське».

Начальник комунального підприємства «Деснянське» Віктор Пригара радить мешканцям багатоповерхівки знайти свого депутата, який представляє інтереси жителів мікрорайону в стінах міської ради. Цю проблему він повинен лобіювати в сесійній залі.

Яна Титенок

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. быстрее всего забита «ливневка», легенда о коллекторе нужна чтобы бабки получить и стырить. Водоканал напрямую фекалку сбрасывает в Белоус, а потом она течет по Десне и никто не волнуется , так как там у руля кум мера !

  2. Раз не возможно решить проблему с ,,ливневкой», тогда просим хотя бы привести в порядок двор. Вырезать заросли, и вычистить мусор и намытую за многие годы грязь,под которой скрывается слой асфальта . Мы не просим асфальтировать заново,а привести в нормальное, цивильное состояние то, что уже имеется. Чтоб люди и машини передвилались по ровной дороге, а не грузли во время дождя и после него в каше из земли,стойматериалов, песка и щебня со всего района .

Back to top button