Суспільство (відео)

Кровна взаємодопомога: захисники Чернігова долучилися до Всесвітнього дня донора (Відео)

Із перших хвилин повномасштабного вторгнення сотні чернігівців здавали кров на потреби захисників, сьогодні, у Всесвітній день донора, військові вирішили віддячити цивільним.

«Сьогодні військовослужбовці територіальної оборони долучилися до акції, приуроченої до Всесвітнього дня донора крові. Така акція сьогодні в нас уперше, але маємо надію, що це не востаннє. Бо кров завжди потрібна. На початку вторгнення цивільні здавали кров для нас, це була нагальна потреба. А зараз ми з вдячністю ставимося до цього і самі долучаємося до здачі крові», — Віталій Кирилов, начальник служби зв’язків з громадськістю регіонального управління Сил ТрО «Північ».

Щодня донорська кров рятує життя сотні пацієнтів хірургічного, акушерського та онкологічного профілів, а також жертв серйозних аварій. Одна донація може врятувати життя трьох осіб.

«Важливо здавати кров тому, що завжди є хворі, які потребують переливання крові. Безумовно, з початком агресії кількість донорів у нас зросла. Ми на початку взагалі працювали багато, населення в нас активне та чуйне. Ми всі на собі відчули цей патріотизм у кожному донорі. Приходили діти та люди поважного віку, які дуже хотіли здати кров», — Зуб Ірина, медичний директор КНП «Чернігівський обласний центр крові».

На сьогодні головне завдання центру – підтримувати належні запаси крові та її компонентів, адже від цього залежить функціонування медичних закладів усієї області.

«Госпіталь потребує, обласна лікарня, а також міська. Потребують лікарні в районах – це Прилуки, Ніжин, Козелець, можна всіх перерахувати. Всі лікарні області та міста», — Зуб Ірина, медичний директор КНП «Чернігівський обласний центр крові».

Окрім військових, поповнити сьогоднішні запаси прийшли і прості чернігівці, багато з них здають кров регулярно. Деякі не очікували, що стануть учасниками акції.

Акція до Дня донора триватиме ще тиждень. Долучитися може будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження, який не має протипоказань і вага якого становить більше ніж 50 кілограмів. Із собою треба мати паспорт і код. Якщо це ID-картка, то бажано довідку про місце реєстрації.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button