Суспільство (відео)

Куліч розповів, на що витрачає свою зарплату (Відео)

Перша цьогорічна прес-конференція голови чернігівської ОДА пройшла цікаво і без секретів. Про свої досягнення Валерій Куліч прозвітував у слайдах. Розпочав із децентралізації. Пишається, що цього року вдалося створити понад три десятки об’єднаних територіальних громад. Розповів голова і про ремонт доріг. Минулого року витратили понад шістсот мільйонів гривень.

Закатали в дороги бюджетні, кредитні, митні кошти та за рахунок співфінасування місцевих підприємств. Понад півтори сотні підприємств в області мають іноземне інвестування. 39 основних країн-інвесторів. Минулого року в області запровадили прозорі закупівлі. Успішно провели понад 26 тисяч. Вони мали би викоренити корупцію в державних органах влади. Однак Валерій Куліч переконує, прозоре – не завжди якісне.

«Дуже складно купувати от, наприклад, тапочки для дітей в інтернаті. Китайська ціна перебиває і в цих питаннях є проблематика», — голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валютна корекція Куца, «балакучий» Лавренюк і місія Атрошенка: відшумів черговий виконком.

Зізнався Валерій Куліч, що зарплатні голови облдержадмінстрації вистачає лише на бензин, адже чомусь заправляє службові авто за власний рахунок.

«Із нарахуванням зарплати на карточку виходить 9 тисяч. Більше витрачаю, чесно», — голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Наприкінці минулого року в обласній адміністрації відбулися деякі кадрові зміни. Нагадаємо, з посади першого заступника звільнили Леоніда Сахневича. Його обов’язки тимчасово доручили виконувати Юлії Свириденко. Нині її кандидатуру ще не затвердили, хоч вона успішно пройшла конкурс. Запровадили й ще одну посаду. Тепер керівником апарату облдержадміністрації стала Тетяна Гліб.

Журналіст Наталія Тягнирдно

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button