Суспільство (відео)

У Чернігові нагородили російського журналіста і фільм «Моя війна» (Відео)

Нагородження переможців у рамках третього обласного конкурсу журналістських робіт «Медіа ЧЕ» пройшло в урочистій атмосфері. На захід завітав навіть голова чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. Він привітав журналістів із учорашнім професійним святом і подякував за їхню роботу.

«Я вважаю, що в нас діалог із журналістами є. І я вам за це дякую щиро», — Валерій Куліч, голова Чернігівської ОДА.

«Престижність професії журналіста. Це була головна мета, коли ми засновували конкурс», — Андрій Подорван, керівник департаменту інформаційної діяльності Чернігівської ОДА.

Переможців визначали в трьох номінаціях. У двох із них – «Реформи на Чернігівщині» та «Молодь Чернігівщини» – перемогу отримали журналісти чернігівського обласного телебачення. Третя номінація –  «Чернігівщина патріотична» – вдруге поспіль підкорилась журналістці нашого інтернет-порталу «ЧЕline».

«Переможець у номінації «Чернігівщина патріотична» – це Яна Титенок за фільм «Моя війна», — Олександр Назаренко, голова Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів.

«Насправді цю нагороду я адресую нашим акторам, героям фільму. Насправді це вони здійснили подвиг. Ну, а ми, колектив Челайн, зробили все, щоб жителі Чернігівщини побачили, почули про їхній подвиг. І, звісно, пам’ятали», — Яна Титенок, переможець «Медіа ЧЕ» у номінації «Чернігівщина патріотична».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сльози в очах і гучні овації: у Носівці презентували фільм творчого колективу ЧЕline «Моя війна»

Серед патріотичної тематики також відзнаку отримала робота українця та громадянина Росії Сергія Карася. Під час нагородження він наголосив, що не всі українці Росії є зрадниками своєї Батьківщини.

«Мені дуже приємно, що мене відзначили нагородою. Хоч я і громадянин Росії. І моя робота «Крим – це Україна» – це інтерв’ю з кримчанами, яких анексія змусила переїхати на Чернігівщину.  Мені хотілося, щоб пам’ятали і про тих, хто переїхав на Україну, і про тих, хто там залишився. А там залишились патріоти України», — Сергій Карась, чернігівський  журналіст.

Крім цього, нагородили найкращих в онлайн-голосуванні та в номінації «Децентралізація». Загалом відзнаки і нагороди отримали ті, хто найбільше вкладав душу у свої роботи, незалежно від того, скільки часу вони працюють на журналістській ниві.

«Це колективна робота, і я у своїй роботі намагаюсь перейматись і тематиками, і людьми, про яких роблю», — Ірина Довгошея, журналіст UA Чернігів, переможець у номінації «Молодь Чернігівщини»

«Я не так давно перейшла з газети на телебачення, і це були перші мої роботи», — Олександра Денисенко, журналіст UA Чернігів, відзначена в номінації «Децентралізація».

Конкурс «Медіа ЧЕ», який є спільним творінням журналістської спільноти й обласної влади, з кожним роком набуває дедалі більшої популярності. Цьогоріч участь у ньому брали 43 учасники з друкованих, теле- та інтернет-видань Чернігівщини.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button