Суспільство (відео)

Культурний хаб у Чернігові: творчі люди міста обговорили варіанти створення (Відео)

Створення нових можливостей для культурного розвитку Чернігова – тема актуальна та потрібна. Адже сьогодні місто оговтується від пережитої блокади та починає писати новітню історію. А культурний фронт – один із найважливіших для повноцінного існування міста та країни. З метою створити нові можливості для розвитку культури міста сьогодні збиралися митці Чернігова.  

«До нас звернулися молоді митці, якщо їх можна так загалом назвати, з тим, що в нас гарна локація в центрі міста, тож давайте тут проводити якісь заходи. Ми, звісно, «за», але разом обговорили, що давайте це будуть не якісь одноразові зустрічі, давайте це буде певна стратегія, мета, ідея цього всього», — Марія Руденко – заступник директора регіонального розвитку Чернігівської області.

Сьогодні кожен учасник мав можливість висловити власну думку з приводу потреби створення хабу, а також обговорити свої плани для майбутніх івентів міста.

«Загалом потреба для Чернігова та для Чернігівщини є у створені артхабу.Творчі діячі Чернігівщини десь останні 10 років працюють над створення цього хабу. До цього адміністративний ресурс не дуже споглядав на ці починання», — Максим Гапоненко – співзасновник чернігівського джаз-клубу.

Чернігів надзвичайно обдарований творчими та креативними митцями. Утім, чимало з них покидають рідне місто в пошуках кращого. Якщо в нашому місті створити це «краще», то таланти не матимуть потреби виїжджати.

«Місто Чернігів дає дуже великих, знаних митців у різних галузях, і нам усім бракує місця для функціонування», — Максим Гапоненко – співзасновник чернігівського джаз-клубу.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button