Суспільство (відео)

Квітковий бум: чернігівці штурмують ятки з букетами (Відео)

У переддень 8 Березня біля прилавків із квітами яблуку ніде впасти. Вишиковуються цілі черги по букети. Продавці кажуть, що попит є на всі види, але вони радять купувати саме весняні сорти, такі як тюльпани та іриси.

«Купують і тюльпан, і хризантему, і троянду. Зранку більше троянди купували, тепер до вечора більше тюльпани вибирають. Один тюльпан – 25-30, є й маленькі букетики – 50 грн штучка», — говорить Олена, продавчиня квітів.

«Усі квіти люблять, кому які до вподоби. Навіть гвоздички купують. Для кожної квіточки є свій покупець. І за 50 можна, за 70. На яку суму хто що хоче, бо кожна квітка окремо коштує. Можна навіть скомпонувати що вони хочуть. Ми все робимо і вони йдуть. Усе добре», — розповідає Валентина, продавчиня квітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській ОДА привітали жіночий актив області

Ще одним варіантом подарунка на 8 Березня є ранні квіти в горщиках, які потім можна висадити у відкритий ґрунт.

«Довше зберігаються, бо вони коренями в землі. І вони довше ростуть. Потім можна цю квітку виростити. Там цибулинка, цю цибулинку висаджуєте в землю на осінь – і навесні вона може розквітнути на клумбі біля хати», — говорить Олександр, продавець квітів.

Купують святкові букети жінки і навіть діти. Та найбільший попит на квіти серед чоловіків. Іноді дають замовлення на букети для цілої родини.

«Для дитини, півроку. Тато мамі замовив, тещі замовив, і дружині, і доньці. Такий букетик 100 грн коштує, бо довелося обрізати все».

Та не тільки в квітах щастя. Чернігівці вже повним ходом купують подарунки та планують святкування жіночого свята.

«Швидше за все, разом зі своєю сім’єю, з рідними та близькими. Буде дуже тепло, тому, певно, поїдемо на дачу».

«У нас тато, дідусь, чоловіки, накриватимемо стіл, готуватимемо. Відповідно, в сімейному колі, з усіма близькими».

«Подарунки, я зараз не можу сказати, це таємниця. Усе-таки подарунок має бути непередбаченим. Замовляли багато варіантів, тому якщо вже один вибрав, то це сюрприз».

«Це косметика. Донька, мама, директриса моя. Все для краси та здоров’я».

Багато жінок уже отримали привітання на роботі, але кажуть, що основне свято все ж таки буде саме 8 березня – з рідними людьми.

«Хочу привітати всіх жінок міста Чернігова з прекрасним жіночим святом».

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button