Суспільство (відео)

Залякування COVID-19, організація навчання та наслідки пожежі на складах: у мерії провели чергову нараду (Відео)

Через руйнацію опорних стін у приміщенні колишньої музичної фабрики стався обвал. Такі наслідки пожежі оприлюднили під час ранкової наради в мерії. Також наголосили на тому, що наразі є загроза подальшої руйнації будівлі.

«Вірогідна причина пожежі – це різка металу. Були знайдені зварювальні прилади, якими різали цей метал. На 99% це є причина. Друга позиція – це стан приміщення такий сьогодні, що примушує власника до знесення», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Приміщення згорілих складів компанії «Новофіл» належить італійському власнику. Саме він має відшкодувати надзвичайникам матеріальні втрати, яких вони зазнали під час гасіння вогню.

«Під завалами залишилися шланги, ще якісь елементи. Основні засоби ДСНС, вони виставлять рахунок і його треба переадресувати на власника», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одному з дитсадочків Чернігова виявили коронавірус

Під час наради обговорили й підготовку до навчального року. Головний освітянин міста зазначив, що вже завершуються ремонтні роботи в приміщеннях і завершується прийом документів до перших класів.

«Станом на 3 серпня документів подано 2845. Якщо на початок було 2792, то зараз +53 дитини. До 1 вересня буде ще більша кількість», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Обговорили й організацію харчування дітей в умовах коронавірусу.

«Є рекомендація щодо організації шкільного харчування, тому забезпечити його, згідно з вимогами санітарного лікаря, в навчальних закладах досить складно, а подекуди й неможливо забезпечити територіально зону та зробити відстань 1,5 метри. Навіть якщо ми змістимо уроки й зробимо асинхронні перерви, у великих навчальних закладах зможе харчуватися лише початкова школа, якщо впродовж дня йтимуть діти», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Чи буде освіта дистанційною, визначатимуть за тим, у якій зоні поширення коронавірусу перебуватиме Чернігів. Утім, зараз готуються до стандартного навчання, адже Чернігів – у зеленій зоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мерії розповіли про наслідки пожежі на складах

«Загалом по місту Чернігову зареєстровано 297 осіб, хворих на COVID-19. Із них одужали 237. Хворих за вчорашній день – шестеро. Хворіють 56. Із них у стаціонарі перебувають 10, із пневмоніями – 8. Із проявами ГРВІ – 2, амбулаторно лікуються 46», — Владислав Кухар, начальник управління охорони здоров´я ЧМР.

Під час наради мер зазначив, що він проти залякування цією хворобою, висловив власне ставлення до пандемії та розповів про збитки міста за час карантину.

«110 млн грн власних надходжень… перше півріччя. Ну, давайте з бубнами танцювати навколо цього COVID-19, далі ним займатися. Треба цю платівку поволі змінювати. COVID нікуди не подінеться, за півроку захворіла п’ятисота частина. Із 40 мільйонів захворіли 70 тисяч», —  Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також міський голова запропонував свій варіант розподілу зон поширення коронавірусу.

«Ми пропонуємо фіолетовий, салатовий, синій і який ще? Жовтий є. Бузковий. До розгляду пропонуємо Кабінету Міністрів наступному інші кольори».

Окрім цього, під час наради обговорили знесення Дворянського зібрання, відновлення зелених насаджень і низку інших питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button