Суспільство (відео)

Квітковий календар у центрі міста (Відео)

Щойно на цьому годиннику проб’є сьома ранку – на газоні навпроти змінюється сторінка календаря. Календарний день залежить від настрою цих двох подружок.

Віра Донець і Наталія Плотнікова – озеленювачі комунального підприємства «Зеленбуд». Їхній робочий день починається з самісінького ранку. Сюди приїжджають, щоб розпочати квітковий день чернігівців. Майстрині нарікають на неакуратних чернігівців.

«Ми не шкодуємо сили, трудимося. Учора посадили квіточки. А вже сьогодні їх поламали, от нам і доводиться їх міняти», — озеленювач Віра Донець.

Подібний календар чернігівці пам’ятають. Традицію десятирічної давнини взялася відновити інженер садово-паркового господарства Ольга Вітковська. Це вона обирала та готувала місце для висадки календаря.

«Використовуємо спецкасети для розсади, щоб зробити більш мобільними цифри. Якщо щось зламається, то щоб швидко замінити. Квіти в вазоні – бегонія вічно квітуча», — інженер садово-паркового господарства Ольга Вітковська.

З квітами експериментували. Спершу намагалися висадити чорнобривці. Та кущова квітка нечітко формує цифри та літери. А відтак зупинилися на оцих. Такий календар коштує двісті гривень і квітуватиме аж до пізньої осені.

Ще статті по темі

Back to top button