Суспільство (відео)

Ліхтарики та жилети: чернігівці розказали, що використовують, аби стати помітними на дорозі (Відео)

Світлоповертальні елементи на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів. Особливо зараз, коли в країні діє режим економії світла, вуличне освітлення не вмикають і транспортні шляхи оповиті суцільною темрявою. А якщо пішоходи ще й носять темний одяг, то побачити людину на дорозі вчасно майже неможливо. Ми поцікавились у чернігівців, як вони пересуваються в темну пору доби та яких заходів безпеки вживають, аби бути помітними.

«Увечері ми не виходимо нікуди. Як потемніло, то сидимо вдома, нема потреби ввечері ходити, ось зараз вийшли, пройшлися вдень і все».

«Коли я на велосипеді пересуваюсь, то маю жилет спеціальний, усі габаритні вогні: позаду  – червоний, спереду  – білий і ліхтарик. Усе як треба, згідно з правилами».

«Дітям хочу стрічки зробити, які відбиватимуть світло. А вдома вже є для дітей налобний ліхтарик кожному, на роботі в нас також два налобні ліхтарики. Справляємося так, свічки вдома – романтика».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світло переможе темряву: патрульна поліція навчає пішоходів бути помітними в темний час доби (Відео)

«Коли переходимо перехрестя, то ліхтарик у мобільному вмикаємо, а якби в мобільному не було, то довелося б звичайний носити. Коли з роботи йду, то жилет вдягаю, там є світлоповертальні елементи».

«Ми – з Ріпок, тому ввечері майже ніде не ходимо, немає потреби. А так плануємо купити стрічки».

«Ми намагаємося ввечері нікуди не виходити. А коли чоловік із роботи повертається, він намагається ліхтарик хоча б на телефоні вмикати. Для дитини також плануємо купити наліпки».

«У нас ще зі школи залишилися світловідбивні стрічки і діти у нас постійно ходять у таких. І рюкзаки теж із такими елементами. А оскільки я сам водій, то як ніхто розумію, як важко вночі їздити. Треба дуже вдивлятися в темряву, аби нікого не зачепити. Люди ходять у темному одязі і дуже погано їх видно».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button