Суспільство (відео)

Світло переможе темряву: патрульна поліція навчає пішоходів бути помітними в темний час доби (Відео)

Збільшення дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів фіксує патрульна поліція як у Чернігові, так і в області. Схожа ситуація майже в усіх областях України. Критична ситуація з енергетикою в країні, а також світломаскування призводять до тотальної темряви на транспортних шляхах. Тож поліція нагадує пішоходам про сувору необхідність дотримуватися правил дорожнього руху – а саме мати на своєму одязі світлоповертальні елементи.

«Світло переможе темряву» – це назва всеукраїнської акції, ініційованої патрульною поліцією. Мета її – привернути увагу, нагадати, проінформувати пішоходів про правила дорожнього руху саме в темну пору доби», — Аліна Чемерис, начальник відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.

Адже пішохід це повноцінний учасник дорожнього руху, який має не тільки права, але й обов’язки.

«Пунктом правил 4.4 розділу 4 зазначено, що в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішохід зобов’язаний носити на одязі світлоповертальні елементи. Це стрічка, жилет, наліпка, манжет або ж носити безпосередньо одяг, який має світлоповертальні елементи, щоб бути помітними для інших учасників дорожнього руху, а це – водії, велосипедисти або ж погоничі тварини», — Аліна Чемерис, начальник відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’яний водій на легковику протаранив автобус із пасажирами

Аби ознайомити чернігівців із такими елементами та нагадати про правила, співробітники патрульної поліції вийшли на одне із жвавих перехресть у місті.

«По всій Україні сьогодні представники патрульної поліції роздають пішоходам, велосипедистам ці стрічки, які чіпляються на рюкзаки, сумки, на руку або на ногу. Щоб бути видимими, коли вони переходять саме пішохідні переходи.

Ця стрічка має отакий вигляд. Є світлоповертальний ефект і пішохід стає видимим під час переходу дороги. Це є обов’язковою умовою сьогодні», — Аліна Чемерис, начальник відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.

Вирушаємо до пішоходів разом із співробітниками.

Флікери вручили і найменшими учасникам дорожнього руху.

Також пам’ятайте, що світловідбивачів багато не буває: що їх більше, то краще для вашої безпеки, тому сміливо використовуйте одразу кілька на різні зони.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button