Суспільство (відео)

Ліквідація шкіл і мітинг проти забудови: Атрошенко провів чергову сесію (Відео)

Сесія Чернігівської міськради під час карантину розпочалася з пікету. Жителі будинків по вулиці Коцюбинського та проспекту Перемоги протестували проти можливої забудови берега Стрижня, на якому розміщений дитячий майданчик.

«На території нашого дитячого майданчику, що знаходиться між будинками Коцюбинського, 84 і проспектом Перемоги, 107, планують побудувати житлові будинки»,- Тетяна Слєсаренко, мешканка будинку по вул. Коцюбинського, 84.

«Ми не хочемо, щоб зелені насадження зникли»,- Саша, живе в будинку, біля якого планується забудова.

«Нам потрібен зелений майданчик»,- Аня, живе в будинку, біля якого планується забудова.

«Якщо ви побудуєте там дім, то ви зруйнуєте моє дитинство»,- Софія, живе в будинку біля якого планується забудова.

До зали обурених людей не пустили, мовляв, карантин. Хоча напередодні обіцяли пускати всіх. Врешті-решт людям вдалося відстояти свій майданчик. Забудову не підтримали. Загалом засідання сесії було неспішним – довго збиралися, слухали гімни та вітали з днями народженнями.

Цікаво, що депутати сиділи пліч-о-пліч, антисептиків видно не було. Чому ж так нагально зібрались?

Виявляється, щоб ліквідувати школи №10 і №23. Міському голові дорікали, мовляв, по десятій школі обіцяв інше.

«Ви зустрічалися з батьками і говорили «Я проти своїх виборців не піду. Пройдуть експертизи, школа буде відновлена»,- Дмитро Койдан, депутат Чернігівської міської ради.

«Коли були зустрічі з батьками школи №10, ви не були присутні. Тому ви не можете стверджувати якими були ці обіцянки»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Критикували, що, ліквідовуючи, за рік не придумали, що буде на місці цієї школи. Або ж людям навмисно не говорять про справжні наміри.

«Це відбувалось 1-2 роки тому, зараз нам виносять питання ліквідації юридичної особи. Коли ж ми питаємо, якою буде подальша доля будівлі, то відповіді немає»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

У відповідь отримали лише 100% гарантію від мера, але не щодо освітнього процесу.

«Є чітка позиція, що ми за жодних обставин не можемо повернути їх до цієї школи»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Ідею мера ліквідувати школи підтримали більшість депутатів.

Усе пройшло спокійно, адже можновладці скористались карантином, коли громада не може висловити протест.

«На жаль, влада домоглася свого, і 10-ту школу як юридичну особу було ліквідовано»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

«Кажуть про те, що це оптимізація кадрів, але, здається, мета – звільнити собі в центрі міста ласий шматок землі, щоб збудувати там або багатоповерхові будинки, або щось на кшталт цього»,- Олександр Гашпар, громадський активіст.

Ще одне надважливе рішення, яке було на порядку денному, стосувалося ініціативи депутатів виділити кошти медикам для захисту від коронавірусу.

«У проєкті рішення немає відчутної допомоги, але депутати пропонуватимуть виділити додаткові кошти насамперед на захист медичних працівників. Це і маски, і респіратори, і костюми, й інше. І також на придбання ліків. Щоб якщо хтось захворіє на коронавірус, то не лікувався за свої кошти, а була закуплена за бюджетні кошти необхідна кількість препаратів»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Дивно, але мер не забажав підтримувати чернігівських медиків: мовляв, захисту їм вистачає. Ще серед важливого – чернігівським підприємцям, які не працюють у карантин, за квітень усе-таки не буде нараховуватися єдиний податок, за умови подання відповідної заяви.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button