Суспільство (відео)

Маленька чернігівка Христинка має принести мир в Україну (Відео)

Челайн вітає вас із народженням донечки. Нехай вона росте здоровою та щасливою. Тримайте, це вам.

Юлія Лук’яненко – перша породілля у 2017 році. Рано-вранці 1 січня о 4.40 вона народила дівчинку. Юлія сміється, пологів на Новий рік сім’я не планувала.

«Я тільки хотіла, щоб не наприкінці року, а на початку, хотіла десь 6-го числа, щоб люди відсвяткували і вже до нас на день народження прийшли, на другому диханні, але так склалось, отже, так буде», — перша породілля у 2017 році Юлія Лук’яненко.

Утім, дівчинка народилась доношеною, 50 сантиметрів заввишки та вагою 2 800 г. Із іменем визначились на третій день, його для сестрички обирав старший брат.

«Назвав син, він дуже давно хотів це ім’я, він нам його пропонував, але ми з татом вагалися. Назвали Христиною, буде Христина Олександрівна. Нам сподобалось це ім’я і, що важливо, 6-го іменини найближчі й опис імені хороший, дуже цілеспрямована людина, особливо зимові дітки, в рік Півня народжені, кажуть, вони будуть творчими особистостями більше, більше розвиватимуть нашу країну», — перша породілля у 2017 році Юлія Лук’яненко.

«Боженька подарував нам отаку нашу бусинку, ми щасливі, більшого дива у новорічну ніч просто не буває. Кажуть, від кохання народжуються красиві діти, наша – найкрасивіша», — бабуся новонародженої Валентина Лук’яненко.

Народженню маленької Христинки раділи не тільки батьки та рідні дівчинки, а й лікарі пологового. Адже в народі є прикмета: якщо в новому році першою народжується дівчинка, то рік буде мирним.

«Дай бог, народилася в нас дівчинка, може, в нас війна зупиниться, тоді вже будемо працювати над тим, щоб наша нація збільшувалася, бо нас мало стає. У 2012 році був найбільший сплеск — у нас було 4 270 пологів, і щороку дедалі менше, бачите, вже 3 800. За ці роки менше на 500 пологів – це багато для нашої області», — головний лікар полового будинку Василь Гусак.  

Загалом же у перший день нового року в пологовому народилося 11 дітей: 5 дівчаток і 6 хлопчиків.

Ще статті по темі

Back to top button