Суспільство (відео)

Путівка на море за практику і смак танцю: чернігівці про свої студентські роки (Відео)

25 січня – Тетянин день. За переказами, саме Тетяна Римська стала покровителькою всіх студентів. Тому цього дня відзначається і їхнє свято. Чернігівці розповіли про свої студентські роки, чому той час став особливим і які навички знадобилися в дорослому житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як студенти навчатимуться після локдауну: рекомендації МОН

«Чистити картоплю, суп варити, ліжко застеляти. Прати за собою. Тобто самостійності».

«Ой, це дуже давно було».

«Я не памятаю. – А знадобилася професія? – Працював водієм».

«Мені було багато років, коли я вступив до нашого педінституту. Я навчався заочно на історичному факультеті, тоді здавалося дико, що всі навколо молоді, а мені за парту сідати, якось так несподівано було, чи як так сказати».

«Я вчилася в Ніжинському культосвітучилищі на хореографа. Я пам’ятаю, що коли закінчувала це училище, тільки тоді я зрозуміла смак танцю. Три роки я вчилася без підготовки і тільки на останньому курсі я зрозуміла, як можна танцювати, віддавати свою душу, талант і так далі».

«Їздили до колгоспу до Смольного. З нами був учитель дуже молодий, нам тоді здавалося, що він у роках, але зараз я розумію, що молодий. І на дискотеки з нами ходив у селі. А після того нам дали безкоштовні путівки до Криму, хто на практиці був».

«Мабуть, викладачі. Це були найкращі в педагогічному університеті. Вони дуже велику зіграли роль у моєму житті. Я працюю за фахом викладачем також».

Більшість чернігівців кажуть, що саме роки навчання стали для них найвеселішими та найпам’ятнішими на все життя.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button