Суспільство (відео)

Мандарини, новорічні фігурки та їжа з мила: захоплення чернігівської майстрині (Відео)

Створення хенд-мейду в домашніх умовах – це надзвичайно захопливе, цікаве та корисне заняття. А ще це непоганий спосіб заробити, оскільки зараз дедалі популярнішими стають вироби, створені власноруч. Мандарини з приємним запахом, різноманітна їжа, новорічні фігурки та ще багато чого цікавого виготовляє з мила Аліна Боголюбова. Таке заняття для себе дівчина віднайшла ще кілька років тому.

«В інстаграм-рекомендаціях я побачила, як роблять мило, мені сподобався цей весь процес: як вони його нарізають, як вони його готують. І десь через рік я уперше купила для себе пів кілограма мильної основи, пігменти, віддушку та прямокутну невеличку силіконову форму. І зробила перше однотонне мило. Це було на початку 2021 року», — Аліна Боголюбова, майстриня.

Сам процес створення мила вдома дуже цікавий і має безліч переваг: можна вибрати форму, різні аромати, кольори й інгредієнти, які вам до вподоби. Проте для того, аби створити невеличке мило, потрібно щонайменше пів години, а якщо мило складної форми та більшого розміру, то цей процес займе кілька годин.

«Потрібні мильна основа, пігменти, віддушки, силіконові та пластикові форми. Але силіконові кращі, бо вони хоч і дорожчі, але з них краще діставати готове мило. Також потрібна дошка, склянки, паличка, щоб це перемішувати, мікрохвильова піч або можна розплавити мило на паровій бані», — Аліна Боголюбова, майстриня.

Великим плюсом в опануванні майстерності створення мила є те, що можна навчатися дистанційно – за допомогою соціальних мереж та онлайн-курсів. Проте на це потрібен час і не варто сподіватися, що складне мило вдасться з першого разу.

«Дуже багато проблем у мене було з тим, щоб залити прозоре мило, бо там дуже багато своїх нюансів. Дуже складно було з кольором. Я готую мило у вигляді їжі. Є свої нюанси у виготовленні такого мила, зокрема щоб зробити його максимально реалістичним. Це було дуже складно. Потім також із багатошаровим милом у мене були проблеми. Це коли тільки вчилася. Були проблеми, як його залити так, щоб не змішався колір. Бо якщо залити надто гарячу мильну основу, то колір змішується. Ще є нюанси з барвниками також. Є барвники, є пігменти», — Аліна Боголюбова, майстриня.

Майстриня надихається під час створення мила картинками з інтернету та придумує сама вигляд мила, який неодмінно сподобається іншим.

«Зараз у новорічний сезон найбільшим попитом користується мило у вигляді дракона. Я знайшла форму Дракон-Беззубик – це з мультфільму «Як приручити дракона». Тому зараз люди купують це мило для своїх діток, бо воно таке мультяшне, діткам дуже приємно ним користуватися, коли вони приймають ванну», — Аліна Боголюбова, майстриня.

Мило, створене власними руками, стане не тільки необхідним предметом особистого догляду, але й гарним подарунком до свята.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button