Суспільство (відео)

Mriya.social: кіберполіція запрошує чернігівців долучитися до інформаційного фронту (Відео)

Мрієте воювати на інформаційному фронті, але не маєте навичок IT-індустрії? Кіберполіція України створила спеціальну платформу Mriya.social і телеграм-бот StopRussia | Mriya, що допомагає боротися з рашистами та блокувати фейки роспропаганди.

«Як ви розумієте, щоб заблокувати якийсь, наприклад, телеграм-канал, потрібна масовість, оскільки якщо людина надішле одну скаргу, то її просто не розглянуть.Найбільша сила нашої спільноти – це наші підписники, які блокують фейки та пропаганду ворога через наш офіційний телеграм-канал StopRussia | Mriya. На сьогодні підписників, небайдужих громадян нашого кібервійська налічується більше ніж 280 тисяч. Стати бійцем інформаційного фронту може кожен, хто має бажання, вільний час, а також мобільний телефон. Для цього необхідно ознайомитися з нашою платформою, вона є у вільному доступі https://mriya.social/, долучитися до нашого телеграм-каналу та блокувати фейки та пропаганду ворога разом із нами, наближаючи нашу Перемогу разом», — Єфіменко Кристина, старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області Департаменту кіберполіції.

Виявили техніку окупанта, його поплічників, мітки, нерозірвані снаряди або випадки мародерства? Чи маєте камери зовнішнього відео спостереження там, де перебувають окупати? Таку інформацію правоохоронці чекають у телеграм-боті «Народний месник», її після опрацювання надішлють відповідним підрозділам.

«Також у вільний час наші підписники мають змогу відволіктися від сьогодення та пограти в благодійну гру «Котяцький драйв», де котики-військові та котики-представники ТРО боронять нашу землю від рашистської навали», — Єфіменко Кристина, старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області Департаменту кіберполіції.

А якщо ви самостійно знайшли інформацію, яка, на вашу думку, є підозрілою, ви також можете надіслати її на перевірку до чат-боту.

«Модератори опрацюють цю інформацію, і в разі, якщо вона дійсно є проросійською, викликає паніку або налаштована проти нашої держави, модератори перекинуть її до офіційного телеграм-каналу для блокування», — Єфіменко Кристина, старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області Департаменту кіберполіції.

До того ж працює розділ MRIYA Automatic. Це безкоштовні автоматизовані сервіси для боротьби з російською пропагандою та донесення правди до якомога більшої кількості людей про війну росії з Україною. Тож долучайтеся до потужного інформаційного фронту https://mriya.socialі та наближайте нашу Перемогу навіть із телефону!

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button