Суспільство (відео)

Мандрівка перед школою: учнів відправили до Батурина (Відео)

Від мрії – побувати в легендарному Батурині – їх відділяють усього кілька сотень кілометрів. В останні літні дні чернігівським школярам пощастило відвідати Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця».

«Я жодного разу не була в Батурині, дуже хочу побачити палац, думаю, що там дуже красиво», — школярка Тетяна.

«Там дуже гарно, і мені подобається палац, мені подобається те місце. Я там була вже, але це було неймовірно, це було прекрасно, там дуже гарно», — школярка Катя.

Екскурсія до Батурина для школярів і їхніх батьків абсолютно безкоштовна. Це стало можливим за сприяння депутата Чернігівської міської ради Володимира Коваленка. Традиційно на свята він ініціює туристичні поїздки Україною. До Батурина поїхали 57 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чернігівських дітлахів організували поїздку до унікального зоопарку

«Ми дуже вдячні за те, що він нас не забуває, ми його дуже любимо, і якщо він далі йтиме депутатом – ми сприятимемо цьому, це дуже приємно, оскільки це кінець літа, добре, що ми, батьки, можемо відвезти своїх дітей побачити Гетьманську столицю», — чернігівка Оксана Ілляшенко.

«Такі поїздки в нас організовуються кілька разів на рік. Минулого року в цей час ми їздили до Вінниці, потім восени їздили до Мени. Цього разу їдемо до Батурина, Гетьманської столиці. Поїздка організована для того, щоб люди, діти не забували своєї історії, не забували свого коріння, адже це історично значуще місце», — помічник Володимира Коваленка Тетяна Крутько.

Турне до Батурина присвятили Дню Незалежності України, а також святу першого дзвінка. Охочих поїхати було так багато, що депутат міської ради Володимир Коваленко вже розмірковує над тим, аби повторити екскурсію.

Ще статті по темі

Back to top button