Суспільство (відео)

Наболіле питання: яка зараз ситуація з тролейбусами в Чернігові (Відео)

Тролейбуси – один із найпопулярніших видів транспорту Чернігова. Утім, у результаті активних бойових дій на території області в лютому-березні 2022 року в місті суттєво пошкоджена контактна тролейбусна мережа, що докорінно змінює звичний устрій тролейбусної системи міста.

«Тролейбуси, що були пошкоджені, наразі ремонтуються. Також ремонтують 45 кілометрів контактної тролейбусної мережі, її також наразі активно відновлюють», — заступниця начальника управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Людмила Ніценко.

Чималу допомогу для відновлення чернігівський транспорт отримав від міжнародних партнерів й українських підприємств.

«Міжнародна допомога є, але більше нам допомогли такі підприємства, як «НАТАША-АГРО», що виділила певні кошти на відновлення контактної тролейбусної мережі, і ще Товариство Червоного Хреста України. Саме це допомогло нам здійснити реконструкцію тролейбусної мережі та запровадити нові маршрути», — заступниця начальника управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Людмила Ніценко.

Щоденно на маршрутні лінії міста виходять 49 тролейбусів і 90 автобусів.

«Наразі транспортна система міста – у стані відновлення. Відновлюються колишні транспортні маршрути, запроваджуються тимчасові маршрути.

Наразі налічується 14 тимчасових автобусних маршрутів і 7 тимчасових тролейбусних маршрутів», — заступниця начальника управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Людмила Ніценко.

Утім, виникає питання, як тролейбусна система міста справляється з постійними відключеннями електроенергії та режимом тотальної економії.

«Відключення не стосується наразі тягових підстанцій. Але, відповідно до розпорядження голови ОВА, зараз транспортна робота тролейбусів зменшена на 50% для заощадження електроенергії», — заступниця начальника управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Людмила Ніценко.

Зараз ЧТУ активно працює над тим, щоб створити всі умови для комфортного пересування містом, водночас цьогоріч транспортне управління планує відновити майже всю зруйновану контактну мережу Чернігова.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button