Суспільство (відео)

Маркетинговий хід, що став талісманом: у Чернігові з´явиться чимала родина посіпак (Відео)

Чимало чернігівців упізнають оцього посіпаку. Біля клубу «Рукопашний бій» він з´явився у 2013 році. Тоді ж тут відкривали зал після ремонту. Керівник клубу Сергій Петрикей зазначає, що цей казковий персонаж був маркетинговим ходом, який непогано спрацював.

«Магніт» називається. Знаєте, люди хочуть фотографуватися біля якихось цікавих речей. От ми придумали зробити такого посіпаку з балона. І щоразу, коли фотографуються, потрапляє в кадр наша вивіска. Люди, які фотографуються, викладають фото в соцмережі, вони так плавно нас рекламують»,- Сергій Петрикей, керівник спортивного клубу «Рукопашний бій».

Обрали саме посіпаку, бо цей персонаж доволі пізнаваний.

«Коли ми закінчували ремонт спортзалу, тоді мультфільм «Посіпаки» показували, він зайшов. Мені він дуже сподобався, з часом і дітям моїм сподобався. Дуже веселий персонаж. Вони завжди потрапляють у веселі ситуації. Ми вибрали їх як нейтрального персонажа»,- Сергій Петрикей, керівник спортивного клубу «Рукопашний бій».

Тіло посіпаки виготовлене з вживаного газового балона. Його привезли батьки вихованців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти з Чернігівщини розповіли, що думають про дистанційне навчання

«Тут якісь шестерні від транспорту, це ланцюг від трактора.Тут уже саморобна робота – арматура.Обрізки труб, трохи фантазії.Ми його зачистимо, піскоструминним апаратом пройдемося, заново пофарбуємо – і буде композиція з чотирьох красенів.А це вже діти вигадали.Діти наші засунули.А в тих посіпак, яких робимо, підшипники крутитимуться.Думаємо всілякі цікаві штучки»,- Сергій Петрикей, керівник спортивного клубу «Рукопашний бій».

Коли створювали першого посіпаку, то планували, що тут буде ціле сімейство. Але майстер переїхав. А робити персонажів під замовлення коштувало б приблизно 15-20 тисяч гривень. Однак наразі знайшовся інший майстер, готовий змайструвати ще трьох посіпак. І цілком можливо, що вже протягом місяця вони займуть свої місця біля входу до клубу. Матеріал на нових персонажів зібрали буквально за добу завдяки оголошенню в соцмережах. Персонажі будуть у кольорах клубу – чорно-жовті. Та це ще не всі посіпаки, які є у клубі.

«У нас уже така посіпакіана. Я десь прошу, десь сам купую іграшки. Бойлер купили для гарячої води, теж його перефарбуємо в посіпаку. Уже так з рекламного магніту він став нашим символом, талісманом клубу»,- Сергій Петрикей, керівник спортивного клубу «Рукопашний бій».

Контейнер для пластикових відходів також перефарбують у посіпаку. Сергій Петрикей каже, що отвори для викидання відходів схожі на очі цих персонажів, тому ідея напросилася сама собою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button