Суспільство (відео)

Мельничук віддав китайцям ключі від міста (Відео)

У Чернігові відновлять виготовлення дверних замків.

Старожили стверджують, що таке підприємство в місті існувало.

Спеціалізувалося на виготовленні накладних і урізних замків. Тепер цю галузь збираються відновити завдяки китайським інвесторам. Меморандум на співпрацю сьогодні підписали в кабінеті першого заступника голови Чернігівської обласної ради. До нього на аудієнцію приїхав керівник  компанії «Дідо – Локс». Це один із найбільших виробників замків у Китаї.

— У них є ліміти на поставку продукції в Західну Європу. Їм треба знайти площі, де люди працювали б із металом. І вони такі площі знайшли в Чернігові, — Валентин Мельничук, перший заступник голови Чернігівської обласної ради.

Китайські виробники вже домовилися з двома найбільшими супермаркетами Чернігова про продаж свого товару. Нині вони оберуть місце для виробництва. На вибір китайським виробникам обласна влада пропонує кілька цехів: або приміщення Радіоприладного заводу, або заводу «Хімтекстильмаш». За попередніми домовленостями, виробництво розраховане на двісті робочих місць.

— Якщо мій проект у Чернігові буде успішним і матиме гарний результат, то я стану прикладом для інших своїх колег-виробників. І за мною прийдуть інші інвестиції в Чернігів, — Вей Жигянг, керівник компанії «Дідо – Локс».

В обмін на замки перший заступник голови обласної ради подарував китайцям ключі від міста. Місцева художниця так назвала свою картину із зображенням Катерининки.

Ще статті по темі

Back to top button